PORUKA S KRIŽA: Što pomišljamo kada pogledamo na križ, na raspetoga Isusa?

Što pomišljamo kada pogledamo na križ, na raspetoga Isusa?

S prednje strane križa vidimo Raspetoga, trnjem okrunjena čovjeka, čovjeka boli, koji je imao mnogo trpjeti. Ali “zadnja“ strana prikazuje drugačijeg Isusa - Uskrsloga, proslavljenoga, blistavoga, koji sada sjedi s desne Očeve i tamo nas zagovara.

I naši križevi imaju prednju i zadnju stranu. Kad te susretne životni križ izgleda tako strašno kao Isus na Golgoti. Pred njim te hvata strah. Kada susretneš pravi križ, tada zavlada „tama po svoj zemlji“, kao u onim trenutcima kada je Isus bio na križu. U trenutku duboke noći ne možeš spoznati, kojem dobru može poslužiti i kako iz toga križa može uslijediti Božji blagoslov.

Ali tvoj križ ima i zadnju stranu. Ako prihvatiš križ, prihvaćaš i Isusa. On je uskrsnuće. Bog ti nije bez razloga dao križ, nije ti ga dao da ne misli da ga možeš nositi. Po svom križu koji nosiš strpljivo kroz život doći ćeš do Božje blizine, do Božje ljubavi, Božje snage… Ako svoj križ uzmeš na sebe, pretrpjeti ćeš i neke “gubitke“ ali ćeš zadobiti i neizmjerno blago. Dobit ćeš onaj život za koji nikada ranije nisi znao. Život pun mira i unutarnjeg zadvoljstva, život kojega grije snaga ljubavi, život unutarnje radosti i vedrine srca. To je život s Bogom i uz Boga.

Jesi li već pokušao ozbiljno slijediti Isusa? On te zove u tvome srcu: „Dođi k meni! Ostani uz mene! Pouzdaj se u mene! Slijedi me kako bi uvijek ostao u ljubavi, u svjetlu i u Božjoj blizini."

Označeno u