Što očekuje od nas novorođeno betlehemsko Djetešce?

Što od nas očekuje betlehemsko Djetešce

Da mu ponizna srca poput pastira pristupimo i živom se vjerom poklonimo i kažemo iskreno: - Isuse, ti si naš Bog! Hvala Ti što si nam došao! Prinosimo Ti se kao dar. To Ti je sigurno najdraži i najljepši dar. Kao što se Ti nama posve darivaš, tako se mi darivamo Tebi. I Tvoja nam Majka govori: „Bog će vas obdariti velikim darovima ako mu se predate.“ (19. prosinca 1985.) Ti tako malen, nama u svemu jednak osim u grijehu, već nas u jaslicama učiš kako je potrebno biti ponizan i skroman. Imamo osjećaj kao da nam govoriš: - Vi ste mi potrebni. Zamislimo samo da Bog treba čovjeka! To je nama pouka i poziv kako bi trebalo biti jednostavan i skroman, otvoren i spreman

pomoći svima koji su potrebni naše ljubavi. Potrebno je da ova radosna vijest dopre do svakog srca kako bi svi našli vremena i došli svome novorođenome Spasitelju, „koji s neba siđe“ radi nas grješnika, i kažu mu: - Ti si naš Bog, mi Te trebamo, Ti si naš Spasitelj! Budi s nama u ovim teškim i kriznim, prijetećim vremenima, kada se opet pojavljuje zmaj tame, kada se ruše tolike vrjednote čovječnosti, svetosti braka, kada se grijeh, nepravde i zlo uvlače u naše međuljudske i međunarodne odnose. Gospa nam u svojim porukama želi pomoći da doživimo Božić kao milostan susret s Kristom koji se želi roditi u našim srcima:

„Iskoristite svaki trenutak i činite dobro, jer ćete samo tako u svojim srcima osjetiti Isusovo rođenje. Ako vi svojim životom dajete primjer i postanete znakom Božje ljubavi, radost će prevladati u srcima ljudi.“ (25. studenoga 1996.)

„Draga djeco, ovo su dani u kojima Otac daje posebne milosti svima koji otvore srca. Ja vas blagoslivljam i želim da i vi, draga djeco, spoznate milosti i stavite sve na raspolaganje Bogu, da bi se on preko vas proslavio.“ (25. prosinca 1986.)

„Draga djeco! Radujte se sa mnom! Moje srce radosno je poradi Isusa, i danas vam ga želim dati. Želim, draga djeco, da svatko od vas otvori svoje srce Isusu, a ja vam ga s ljubavlju dajem. Želim, draga djeco, da vas on mijenja, i da vas on poučava i da vas čuva. Danas na poseban način molim za svakoga od vas i prikazujem vas Bogu, da se u vama očituje. Pozivam vas na iskrenu molitvu srcem, da svaka vaša molitva bude susret s Bogom. U svom radu i svagdanjem životu stavite Boga na prvo mjesto.“ (25. prosinca 1987.)

„Živite moje poruke i obraćajte se. Budite svjesni ovog dara da mi je Bog dopustio biti s vama, posebno danas kad u svojim rukama imam Malog Isusa - Kralja mira. Želim vam dati mir, a vi ga nosite u svojim srcima i darujte ga drugima, sve dok Božji mir ne zavlada svijetom.“ (25. prosinca 2002.)

„Draga dječice, molite da se Isus rodi u svim srcima, posebno u onima koji ga ne poznaju. Budite ljubav, radost i mir u ovom nemirnom svijetu.“ (25. prosinca 2003.)

Označeno u