Thompson nakon koncerta u Kostreni: 'Ovo dostojanstvo poruka je političarima koji su htjeli incidente'

U subotu je u Kostreni održan koncert Marka Perkovića Thompsona, a koji je proteklih tjedana izazvao mnoge prepirke između pjevača i njegovih fanova s jedne te lokalnih političara s druge strane.

Unatoč natruhama da bi koncert mogao biti zabranjen, jučer se u Sportskoj dvorani Kostrena okupilo nešto više od dvije i pol tisuće ljudi, prenosi RTL.hr

Spektakl je započeo pjesmom “Dolazak Hrvata”, a po mnogima najkontroverzniju pjesmu “Bojna Čavoglave” , Thompson je izveo tek nakon dva sata pjevanja. Na opće iznenađenje spomenuta pjesma jest izazvala oduševljenje ali publika nije kao i obično pala u delirij već se to dogodilo prilikom izvedbe “Tajne dvaju svjetova”.

“Evo me konačno u ovom hrvatskom kraju. Bilo je nekih problema oko organizacije, no to sad nećemo spominjati”, poručio je Thompson tijekom koncerta pozvavši publiku na zajedništvo i šrenje prijateljske i dostojanstvene atmosfere.

Napomenimo i to da je više puta tijekom koncerta s bine pozivao na ljubav prema domovini.

'Trebao bih češće dolaziti ovdje'

Međutim, mnoge je ovoga puta iznenadila pjevačeva samodisciplina i racionalnost, jer je čak dva puta zaustavio koncert kad su publici zapaljena jedna baklja, a potom i bljeskalica.

Prilikom aktiviranja pirotehničkih sredstava drugi put, Thompson se preko mikrofona obratio zaštitarima s molbom da udalje delinkvente.

“Na koncertu su se okupili klinci ali i stariji ljudi. Svi su bili dostojanstveno odjeveni, nije bilo ružnih ili problematičnih pokliča. Lijepo smo se zabavili u svakom slučaju, ali doduše bilo je nekoliko šalova s natpisom 'Za dom spremni' ali mislim da to nije Thompsonov problem već problem sigurnosnih tijela”, kazao je fan za RTL koji je na koncert s prijateljima stigao iz Rijeke.

Po završetku koncerta reporterka RTL-a Maja Brkljača ekskluzivno je razgovarala s Markom Perkovićem Thompsonom. Kazao joj je kako je Kostrena ispunila njegova očekivanja I želje.

“Mislim da češće trebam dolaziti ovamo. Ovakav miroljubivi i dostojanstven koncert poruka je svim političarima koji su htjeli ili priželjkivali incident ili nekakve loše poruke, a vidjeli su zajedništvo I ljubav”, kazao je pjevač za RTL.

Na pitanje o spornom pokliču "Za dom spremni" s početka pjesme "Čavoglave", odgovorio je kako je pjesma pisana početkom devedesetih te da je kao takva prihvaćena i da je nema namjeru mijenjati ni zbog koga.

Označeno u