Zapažen uspjeh učenika osnovne glazbene škole Brotnjo na međunarodnom natjecanju „Sarajevo International Guitar Fest“,

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo ostvarili su zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju „Sarajevo International Guitar Fest“, koje se održalo u Sarajevu od 10. do 13. travnja 2015. godine.

Natjecanje je bilo na visokoj organizacijskoj i natjecateljskoj razini. U prvoj solo kategoriji gitare, između velikog broja natjecatelja, učenica IV. razreda Lara Jurešić osvojila je visokih 90,4 boda i zauzela četvrto mjesto. U prvoj kategoriji komorne glazbe učenice Marijeta Šarac (II. razred, violina) i Leonarda Šarac (II. razred, gitara) sa 93,4 boda osvojile su prvo mjesto, dok su u trećoj kategoriji komorne glazbe, unatoč jakoj konkurenciji iz Slovenije i Hrvatske, učenici Maro Bulić (V. razred, flauta) i Lara Jurešić (IV. razred, gitara) osvojili 89,6 bodova i drugo mjesto.

Učenici su program pripremali uz stručno vodstvo svojih nastavnika: Irene Vučić (prof. violine), Tine Korać (prof. flaute) i Željka Mandarića (nast. gitare).

Ovo je samo još jedan u nizu brojnih uspjeha učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo, koji svojim marljivim radom obogaćuju naš kraj i promiču kulturu na ovim prostorima.

Valja spomenuti da se učenici pripremaju i za nadolazeće Federalno natjecanje u Sarajevu te Međunarodno natjecanje drvenih puhača u Požarevcu (Srbija).