Karantena je povećala razne ovisnosti

Ovo istraživanje otkrilo je da je 22 posto odraslih pilo više alkohola u karanteni, ali ta je tendencija još više izražena među tinejdžerima mlađim od 18 godina te mladim osobama u 20-im godinama.

Neki od razloga zašto su više pile jesu dosada, više slobodnog vremena i pojačana anksioznost. Međutim, u ovom istraživanju navodi se i kako bi to pojačano ispijanje alkohola moglo postati navika koje će se biti jako teško riješiti.

"Nikada nije bilo važnije da usvojimo zdrave životne navike. Naše posljednje istraživanje pokazuje kako pojedine društvene grupe pokazuju zabrinjavajuće uzorke kada govorimo o alkoholu", kazala je Elaine Hindal, izvršna direktorica ove organizacije, piše metro.co.uk, a prenosi stolac.co.

"Zabrinuti smo što bi se za značajan broj ljudi karantenska razina pijenja mogla ukorijeniti i postati navika koju je teško slomiti. Više pijenja, bilo iz dosade ili tjeskobe, može dovesti do razornih zdravstvenih posljedica, psihičkih i fizičkih, kao i povećanu toleranciju na alkohol, što može dovesti do ovisnosti o alkoholu", dodala je.

Lako je pretpostaviti da će se smanjiti količina ispijanja alkohola kada se svijet vrati u normalno stanje, ali prema rezultatima ovog istraživanja, čini se da to baš i nije tako.

Kada neka navika postane dio svakodnevice, teško ju je razbiti pa bi se brojni mogli početi oslanjati na alkohol kao sredstvo koje će im pomoći nositi se sa stresom i anksioznošću koju im uzrokuje pandemija. No, to je nezdrava tehnika koja bi mogla potrajati i nakon karantene.

Označeno u