Popularni influencer koji ima 26 milijuna pratitelja obranio život: "Nitko mi neće govoriti da pobačaj nije oduzimanje života"

Naim Darrechi usudio se reći svojim milijunima sljedbenika da su, kada je riječ o pobačaju, u pitanju dva života.

Naim Darrechi znao je da će izazvati kontroverzu među svojih 26 milijuna sljedbenika, ali nije oklijevao uzburkati gnijezdo stršljena. 19. svibnja objavio je video u kojem je rekao da su ga pitali: "Naime, što misliš o pobačaju?" i krenuo je objašnjavati.

"Pobačaj prekida život", rekao je. "Kad je žena trudna, ako ništa ne poduzme, ako ne prekine, prirodni će ciklus stvoriti život."

Onima koji su za pobačaj jer kažu da „fetus ne pati. To je stvar (...) koja ne pati ", odgovorio je TikToker," Nije pitanje pati li to ili ne. Pitanje je da se život oduzima. Život koji je društvo zanemarilo. "

“Svjestan sam da će biti nekih negativnih komentara na moje mišljenje, ali nitko mi neće govoriti da pobačaj nije oduzimanje života”, zaključio je Darrechi.

Naim Darrechi je s Mallorce (Španjolska), ima 19 godina i prvi put se pojavio na društvenim mrežama 2016. Njegovi sljedbenici su neizmjerno porasli i danas je među najutjecajnijim mladim ljudima na španjolskom TikTok-u. Danas ima 26 milijuna sljedbenika, što je za njega vrlo visok izvor prihoda. Također je glazbenik i autor knjige, a prisutan je na raznim platformama društvenih mreža.

Više od 7 milijuna pregleda

Prema španjolskim vijestima El Mundo , Naim Darrechi mogao bi naplatiti čak 25.000 dolara za sponzoriranu objavu, a možda bi zaradio čak i više od one mjesečno za svoj YouTube kanal. Međutim, video u kojem je iznio svoje mišljenje o pobačaju nije oglašavanje. Bilo je osobno. Kao reakcija na kontroverzu koju je stvorio, snimio je još četiri videozapisa kako bi odgovorio svojim pratiteljima. Ukupno imaju više od 7 milijuna pregleda.

Hoće li zbog prolife stava izgubiti publiku? Dobio je stotine tisuća "lajkova" za svoja mišljenja o pobačaju - kao i mrzitelje koji su ga došli vrijeđati.

Mladić je objasnio da je smrt uzrokovana pobačajem usporediva s ubojstvom kažnjivim po zakonu:

“Mogu ući u tvoju kuću, uključiti plin i oduzeti ti život, a da ne patiš. Dobit ću 30 godina za ubojstvo, a kad netko pobaci, što je ista stvar, ne samo da je besplatan, već ga plaćamo iz poreza. "

"Bio bih tata bez oklijevanja"

Netko ga je pitao hoće li tada dobiti dijete ako njegova djevojka zatrudni, na što je on odgovorio: „Bio bih tata bez oklijevanja. Daješ mi dijete i zaljubit ću se u to. " A video je naslovio "Želim biti tata."

"Darivanje života nekome", rekao je tada, "a povrh toga, imati odgovornost za njihovo odgoj i biti u stanju podučavati ih i voditi, najljepša je i najdragocjenija stvar na svijetu."

U svom spontanom, a ponekad i vulgarnom jeziku, molio je da se fetusu ne nanese nikakva šteta: "Ako ste zatrudnjeli [a da to niste htjeli], dobro, zeznuli ste se ... ali nemojte ubiti bebu, u redu?"

U slučaju silovanja, beba nije kriva

„Pazite“, također je objasnio, „ovo je osjetljiva tema. Zamislite da ste žena i zatrudnjeli ste u partnerskoj vezi. Očito, što ćete prvo reći? Neću imati potomstvo u sebi od te loše osobe. " Dalje je rekao: „Zaustavimo se na trenutak i razmislite, molim vas, prije nego što me bacite kamenjem. Kakvu krivnju ima osoba koju nosite u ovom slučaju? Doista mislite da će [beba] biti loša osoba? Ne bi li bilo bolje dati [trudnici] vrlo veliku državnu naknadu za štetu i za psihološku pomoć koja će joj trebati? Nanijeti joj još jednu traumu i ne pomoći joj nije rješenje. "

"Na kraju", rekao je, "beba nije kriva za bilo što od toga."

Vrijedno je napomenuti da se Darrechi ne oslanja na vjerske argumente, a njegov TikTok račun prepun je tipičnog sadržaja modernog tinejdžera, sa svim egzibicionizmom tipičnim za platformu: glazbom, plesom, šalama, videozapisima sa svojom djevojkom itd. On nije evangelizator ili svetac; on jednostavno prepoznaje činjenicu da svaki život treba zaštititi, uključujući život u maternici. Nadamo se da će njegovo svjedočenje pomoći većem broju mladih da razmisle i razumiju i podrže stav za život.

Označeno u