Kad bih znao da je to posljednji put...

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, promatrao bih te kako spavaš, pokrio bih te nježno i zahvalio Gospodinu za tvoj dragocjeni život.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, otpratio bih te do izlaznih vrata, zagrlio bih te i poljubio, pozvao bih te da to još jednom učinim.

Kad bih znao da sam s tobom posljednji put, slušao bih pomno tvoj glas, ugasio bih televizor, odložio novine i svu bih svoju pozornost usredotočio na tebe. Zapamtio bih ton tvoga glasa i boju tvojih očiju.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, pustio bih da pjevaš i sam bih pjevao s tobom i rekao bih ti da još jednom zapjevaš.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, svaki bi mi trenutak bio važan. Ne bih se brinuo za tanjure, za dvorište, za novac. Poželio bih da zauvijek ostanem s tobom.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, učinio bih sve da budeš sretna. Spremio bih ti najdraže jelo za večeru, uzeo bih slobodan dan da budem s tobom. Ne bih se trudio da skupim igračke i da popravim krevet. Pričao bih ti koliko mi značiš, koliko mi je stalo do toga da dođeš u raj.

Rekao bih ti da se ne bojiš, da budeš jaka. Govorio bih ti da te volim, smijali bismo se i prebirali po najljepšim uspomenama.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, čitao bih s tobom Bibliju i molio, zahvaljivao bih Bogu što smo se susreli i što se na tako divan način brinuo za nas.

Kad bih znao da je to posljednji put što sam s tobom, plakao bih, jer bih želio više vremena provesti s tobom. Kad bih znao da je to posljednji put ... Uopće ne znam kad će biti posljednji put.

Pomozi mi, Gospodine, da pokažem ljubav svima koji su stvarali moj život, ovo može biti posljednji put da smo zajedno.

iz knjižice "Ali mi imamo krila", Bruna Ferrera

Označeno u