Kako pronaći Boga?

Tišina je dragocjena. U njoj ćeš naći Boga! Stvori si vrijeme tišine! U buci je teško pronaći Boga! Tišina i šutnja donose red u duši. Budi hrabar ponovno započeti!

Tišina je blago koje omogućuje mišljenje. Nađi vremena za razmišljanje.! Šutnja je moć jasnoće. Traži tišinu! Istina je naporna ali je spasonosna. Potrudi se da je spoznaš u tišini! Potrebna ti je tišina i razmišljanje! Tu ćeš naučiti da shavćaš samoga sebe. Tko u sebi nema domovinu, uzalud je traži drugdje. Traži mir i razmišljanje! Bog te čeka u tišini. Tamo ćeš naći njegov glas! Privikni se na tišinu ušiju i jezika! Tada ćeš naći Boga. U tišini srca govori Bog. Slijedi njegovu riječ! Najvažnija je tišina. Tamo možeš moliti! Traži tišinu! Višesatno gledanje televizijskog programa zagušuje dušu.

Molitva
Isuse, Gospodine moga srca, ponekad sam naslutio tvoju blizinu. Ali tada je opet sve opustjelo i nikoga više nije bilo tu. I moja vjera je nestala. Isuse, jesam li proigrao tvoje prijateljstvo? "Dijete ja te nikada ne napuštam. Ja sam uvijek prisutan. Zar ne osjećaš zahtjev svoga srca? To sam ja. Sve privlačim k sebi, da me slijede. Slijedi me i ti!"

Označeno u