Majka Elvira - Put u korizmi

Pokušajmo se tijekom ove Korizme odreći utrke za užicima jer oni prođu za tren, a mi imamo pravo na pravu životnu radost.

Sigurna sam da su neki od vas već imali ta iskustva i da ste, odrekavši se uživanja u čokoladici koju ste jako željeli pojesti, doživjeli posebnu vrstu zadovoljstva, radost koja ima okus života.Moramo biti izvorišta radosti, a to možemo ako smo u stanju sami sebi reći „ne“. Možda i po deset puta ne uspijemo, ali kad uspijemo taj „ne“ se pretvara u veliku pobjedu! Tu je izvor radosti, ne samo naše. Upravljajmo dobro našom slobodom u ovih četrdeset dana!

Korizma je put, program kojim se pripremamo za slavlje naše vjere na dan Uskrsa, put iz smrti u Uskrsnuće! Možemo reći da smo već prošli dio tog puta: prije Zajednice bili smo mrtvi, a sada se već nazire zora Uskrsa koja pobjedonosno sviće pobjeđujući tamu! Korizmeni put koji ćemo zajedno prijeći, biti će, ako to želimo, ako u nj vjerujemo, iskustvo ozdravljenja od dubokih unutarnjih slabosti. Na tom prijelazu kroz pustinju želimo utišati našu glavu, naše osjećaje, naše srce.

Očistimo se od banalnosti, od interesa, od ambicija, od svih malih i velikih zastranjenja kojima smo inače skloni. Dajmo mjesta milosrđu i ljubavi! Za mnoge od nas riječ milosrđe podrazumijeva davanje milostinje, ali ne radi se o tome.Milosrđe je konkretna osoba koja ima lice, glas i srce: to je Bog Otac koji se postavši čovjekom u svom sinu Isusu dao upoznati, vidjeti, osluhnuti i dodirnuti. Netko to nazivaju misterijem, no Isus je jednostavno istina, stvarna i prosvjetljujuća. On je istina koja je djelotvorna i operativna u svakome tko prihvati sebe uzdignute glave i prignutih koljena, u vedrom prepuštanju onome koji spašava.

Stoga prolazeći ovom pustinjom imajmo otvorene uši da bismo već sada čuli slavljeničku zvonjavu koja najavljuje da će taj raspeti mladić, sin Marije iz Nazareta, uskrsnuti! Neka nas Gospodin, izmučen ali prosvijetljen ljubavlju, doprati do sjajnog svjetla svoje pobjede!

Majka Elvira

Označeno u