Molitva za iscjeljenje

Postanimo svjesni da je Isus s nama.

Ponekad smo poput Isusovih učenika u lađi: bojimo se, u strahu smo. Mislimo da Bog spava, da je daleko od nas. Bojimo se za budućnost, bojimo se da nam se nešto ne dogodi, bojimo se da se nešto ne dogodi našim bližnjima. Bojimo se hoćemo li uspjeti u svom poslu, hoćemo li imati dovoljno za život... Bojimo se... Slušaj što ti Isus kaže: -Zašto se bojite, malovjerni? Ja sam s vama! Ne boj se! Ja sam s tobom!

Reci Isusu:- Isuse, ja vjerujem u tebe! Isuse, ja vjerujem tebi!

Slušaj što ti Isus kaže: -Vjeruj u evanđelje, vjeruj da te Bog ljubi, vjeruj da ti Bog prašta.

Reci mu: -Isuse,ja vjerujem da me ti ljubiš, ja vjerujem da mi ti praštaš! Hvala ti što sam tvoje ljubljeno biće! Hvala ti što mi praštaš!

Provjeri sada samoga sebe. Je li se sljepoća uvukla u tvoje srce? Jesi li poput onoga farizeja u hramu koji misli da ispravno moli, da ispravno radi, a zapravo je slijep? Prepoznaješ li negativne osjećaje u sebi? Ima li u tebi negativnih osjećaja prema nekim osobama? Prepoznaješ li ih? Ima li u tebi mržnje?Možda nekoga ne voliš? Možda je u tebi ljubomora, zavist, ljutnja...?

Kakvo je tvoje slušanje? Možeš li čuti i saslušati drugu osobu? Razumiješ li drugu osobu, razumiješ li njezine poteškoće?

Moli Isusa: -Daj mi ljubavi! Daj mi ljubavi prema osobama s kojima živim! Daj mi ljubavi, Isuse, da osobu promatram kroz ljubav, da svaku osobu promatram kroz ljubav!

Provjeri svoju slobodu: Jesi li navezan na stvari? Robuješli stvarima, modi? Ne treba ti to, ali svejedno robuješ. Nisi zadovoljan jer vidiš što drugi imaju, a ti nemaš. Ne vidiš što imaš.

Zato sada zahvali: -Bože, hvala ti za sve što imam, za sve ti hvala. Hvala ti što vidim, što čujem, što govorim, što hodam! Hvala ti za odjeću koju nosim, za hranu, za kuću, za moju obitelj, za cvijeće za ptice, za sunce... Ja sam zadovoljan čovjek, ja imam sve potrebno za život. Ja sam zadovoljan čovjek! Isuse ozdravi moje srce da vidim ono što imam! Hvala ti za sve što imam, za sve ti hvala! Ja imam dovoljno za život, ja sam sretan čovjek, ja sam zadovoljan čovjek, hvala ti, Isuse!

Možda ne vidiš dobre, nego samo negativne osobine u drugima pa o njima pričaš negativno. Možda ne možeš oprostiti nekoj osobi koja te uvrijedila, koja ti je učinila nepravdu.

Sada moli za ljubav:- Daj mi ljubavi, Isuse, prema osobi koja me uvrijedila! Daj mi ljubavi, Isuse, prema osobi koju ne volim! Daj mi ljubavi, Isuse da vidim dobre osobine u toj osobi! Isuse, hvala ti za tu osobu! Ta osoba koju ne ljubim provjera je moje ljubavi. Daj mi milost praštanja, Isuse! Daj mi milost oslobađanja! Neka tvoja ljubav ozdravlja moje srce!

Sada prinesi Gospodinu sve svoje tjelesne bolesti. Ako nisi bolestan, moli za osobe koje to jesu.

Isuse, daj mi ljubavi da prihvatim svoju bolest, da sada u duhu zagrlim sebe, da zagrlim sebe i svoje stanje! Isuse, hvala ti za bolest, za sve ti hvala! I u dobru i u zlu ja sam uz tebe! Ništa me neće rastaviti od od tvoje ljubavi! Isuse, hvala ti! Hvala ti za sve što se dogodilo u mom životu: hvala ti za bolest... Ako je tvoja volja, Isuse, ozdravi me! Ozdravi, Isuse bolesne osobe koje poznam! Isuse, ozdravi ih! Dodirni njihove boli, njihove rane! Isuse hvala ti za sve! Isuse volim te! Isuse volim te!

Označeno u