2. studenog: MOLITVA KOD PLAVOG KRIŽA Maria Vision Međugorje

2. studenog: MOLITVA KOD PLAVOG KRIŽA

Dana 18. ožujka 2020., iza godišnjeg Gospinog ukazanju za rođendan vidjelici Mirjani Soldo, Mirjana je osjetila u srcu kako više neće biti Gospinih ukazanja svakog drugog u mjesecu kako je bio običaj od 2. kolovoza 1987. od kada je započelo ovo posebno iskustvo molitve s Gospom za nevjernike, tj. one koji nemaju iskustvo Božje ljubavi.

Ipak, u znak zahvalnosti za sve one milosti koje im je Gospa kroz sve ove godine pružila, župljani i hodočasnici nastavljaju se okupljati svakog drugog u mjesecu na molitvu krunice za „sve one koji nisu upoznali Ljubav Božju“. Tako je bilo i 2. studenog 2023. na Dušni dan. Molitva je započela u 8,15 sati kod „plavog križa“.

Tko su nevjernici?

Prema fra Slavku, nevjernici nisu samo oni koji ne poznaju Boga, nego su i svi oni kojima je vjera samo znanje, a u srcu nemaju ljubavi. On kaže: „Svi su hodočasnici pozvani da mole na ovu nakanu. A to je zapravo nakana za sve vjernike. Nevjernik nije dakle onaj koji se proglašava bezbošcem ili tvrdi za sebe da ne zna da li Bog postoji. Prema ovoj nakani, nevjernik je i onaj koji kaže da „vjeruje“ i pozna riječ Božju, ali ne živi po njoj niti čini dobro. Takva „vjera“ jest zapravo znanje koje nije prožeto ljubavlju.“ (usp. Molite zajedno radosna srca, str. 39)

Označeno u