200. dan molitvene priprave za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja

Teška su vremena. Dolaze još teža. Gospa nam u svojim porukama kazuje kako čuje naše vapaje i uvijek iznova nas poziva na molitvu.

Sve ono što nas čeka moći ćemo proći samo ako smo čvrsto povezani u molitvi jedni s drugima i po Mariji s Isusom.

Glavna poruka prošle, 39. obljetnice Gospinih ukazanja ostala je čežnja za molitvom. Tako se spontano jedna grupa vjernika okolnih župa i župe Međugorje organizirala i od 26. lipnja 2020. započela novu devetnicu, zapravo 365-to dnevnicu molitvene priprave za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Grupa „Gospa Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati na Brdu Ukazanja započinje svoju molitvu radosnih, žalosnih i slavnih otajstava na Gospine nakane, a „Gospina grupa mladih“ moli svaku večer u 21,00 sat.

U ponedjeljak 11. siječnja 2021. oni najuporniji ispeli su svoj 200. odlazak Majčici i svjedoče o tome kolika je velika milost prvine dana predati Mariji u zahvalnoj molitvi.

U svakoj grupi postoji jezgra vjernika koji nisu nedostajali skoro niti jedan dan molitve i koji su uistinu ovu pripravu shvatili vrlo odgovorno, kao zavjet. Ali isto tako svjesni su da nije svakome dana ista snaga ili mogućnosti, tako da potiču sve one koji su možda započeli, pa stali ili sad ne misle nastaviti jer imaju osjećaj da su ionako falili, da se ne opterećuju s time – jer svaki odlazak je jedna posebna milost za sebe. Također postoje i „vanjski članovi“ grupe - vjernici koji su se za vrijeme svog hodočašća ili boravka u Međugorju pridružili ovim molitvama i sada nakon povratka kućama duhovno se sjedinjuju s moliteljima na Brdu Ukazanja.

Kao plod ove molitve i žrtve ostaje jedna posebna duhovna snaga koja zrači iz svake ove osobe, tako opipljiva duhovnim očima. Nažalost mi ljudi smo sve više zatvoreni za duhovne stvarnosti, ali zato sile zla dobro prepoznaju duhovno svjetlo i snagu i baš tamo napadaju brojnim kušnjama.

Neka to bude i poticaj za sve nas – molitvom se pripremati i molitvom pomagati Gospi da se ostvari Božji naum spasenja svijeta preko Njezinih ukazanja u Međugorju.

Označeno u