22. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

Dvadeset i drugi međunarodni seminar za svećenike održat će se u našoj župi od 3. do 8. srpnja 2017.

Pozivamo sve Vas koji možete da i ove godine primite svećenike kroz taj tjedan seminara, kako ste to činili dosadašnjih godina. Prijaviti se možete u Ured informacija ili Župni ured, zupni list.

22. duhovne vježbe za svećenike održat će se u Međugorju

od 3. do 8. srpnja 2017.

Tema susreta je:

"Da ljubav vaša sve više raste" (Fil 1, 9)

„U Gospinoj školi“

 

PROGRAM SEMINARA

3. srpnja 2017., ponedjeljak

16. 00 – 18. 00 Prijave sudionika (Nova dvorana)

18.00 POČETAK SEMINARA

Molitva krunice, sv. misa, molitva za ozdravljenje i slavna otajstva krunice

 

4. srpnja 2017., utorak

9.00 Klanjanje pred Presvetim

9. 30 Predavanje, molitva

12.00 Stanka (Klanjanje u tišini)

15.30 Predavanje, molitva

18.00 Večernji program (krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje i slavna otajstva krunice)

22.00 Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

5. srpnja 2017., srijeda

9.00 Klanjanje pred Presvetim

9.30 Predavanje, molitva

12.00 Stanka (Klanjanje u tišini)

15.30 Predavanje, molitva

18.00 Večernji program (krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje i slavna otajstva krunice)

 

6. srpnja 2017., četvrtak

6.00 Krunica na Brdu ukazanja

10. 00 Predavanje, molitva

12.00 Stanka (Klanjanje u tišini)

15.30 Predavanje, molitva

18.00 Večernji program (krunica, sv. misa i klanjanje)

 

7. srpnja 2017., petak

6.00 Put križa na Križevcu, ispovijed

15.30 Predavanje, molitva

18.00 Večernji program (krunica, sv. misa, čašćenje križa Gospodinova)

 

8. srpnja 2017., subota

08.30 Odlazak na grob fra Slavka Barbarića, molitva

09.00 Iskustva, svjedočanstva

 

ZAVRŠETAK SUSRETA SV. MISOM U 11 SATI.

Koordinator seminara je fra Marinko Škota. 

Voditelj seminara za svećenike je don Ivan Filipović, rođen 29. studenoga 1968. u Tomislavgradu (BiH), gdje su i korijeni njegove obitelji. Kao dijete s roditeljima seli u Slavoniju (RH), u Đakovo gdje su mu se rodila dva brata i najmlađa sestra. Odrasta u mirnoj, kršćanskoj obitelji gdje su mu prenesene istinske ljudske vrijednosti, iako je u njegovu odrastanju zasigurno nedostajala prisutnost oca koji je bio na "privremenom radu" u Njemačkoj. U Đakovu završava osnovnu i srednju školu, matematičko-informatički smjer koji mu omogućuje upis na Informatički fakultet u Varaždinu, koji nije završio.

Prekida studij i u devetnaestoj godini napušta domovinu i odlazi u "svijet" tražiti istinsku slobodu, autonomnost, ljudsku afirmaciju…. U njegovim traženjima život ga kroz neka vremenska razdoblja vodi kroz nekoliko europskih metropola u kojima je upoznao puno toga lijepoga, a na žalost i svijet droge.

Iz „tog zagrljaja smrti“ se uspio iščupati uz pomoć Zajednice Cenacolo koja ga je prihvatila u 26. godini života, u dosta teškom stanju ovisnosti.

Poslije četiri godine liječenja, Zajednica mu omogućuje produbiti njegovo zanimanje za humanističke znanosti na Institutu za religiozne znanosti u Pisi, Italija. Na Institutu je sa zadovoljstvom i uspjehom završio dvije godine studija. Nakon toga seli na sjever Italije, u Centralnu kuću Zajednice u Saluzzo, gdje s još nekolicinom mladih iz Zajednice završava Teološki fakultet u Fossanu.

Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. godine u biskupiji Saluzzo, Italija, s dozvolom biskupa da radi i djeluje u Zajednici Cenacolo kojoj je posvetio život i u kojoj i danas živi.

Svoje prijave možete izvršiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili putem tel/faxa na broj 00387 36 651 999 ( Marija Dugandžić).

Župljani župe Međugorje osiguravaju besplatan smještaj svim svećenicima tijekom seminara kao i svih godina do sada. Molimo sve svećenike koji sami osiguraju smještaj kod svojih prijatelja u Međugorju da nam na svojoj prijavi naznače ime i prezime i broj telefona obitelji kod koje su dogovorili smještaj. Svećenici koji nemaju izravna poznanstva i mogućnost izravno dogovoriti smještaj s obiteljima neka to naznače na prijavi i mi ćemo ga osigurati.

Troškovi seminara pokrivaju se s pet misnih intencija.

Sa sobom je potrebno ponijeti: celebret od svoga poglavara, albu, štolu i Bibliju.

Mnogi svećenici nemaju pristupa Internetu i možda nisu upoznati s postojanjem ovakvog međunarodnog susreta u Međugorju. Zato ljubazno molimo sve organizatore hodočašća, molitvene skupine i centre mira da ovu informaciju objave u svim sredstvima priopćavanja koja im stoje na raspolaganju da bi što više svećenika moglo sudjelovati. Molimo vas da, u onoj mjeri u kojoj vam je to moguće, materijalno pomognete svećenicima koji žele doći, a nemaju potrebna sredstva za putovanje. Unaprijed vam se na tomu zahvaljujemo zazivajući na vaš rad Božji blagoslov i blagoslov Kraljice Mira.

Zbog organizacije seminara, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani za seminar tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.