32. Međunarodni molitveni festival mladih: Mladifest - održat će se u Međugorju od 1. do 6. kolovoza 2021.

„Sve što zovemo ljudskom povijesti (…) duga je i strašna priča o tome kako čovjek pokušava naći nešto što će ga usrećiti – nešto drugo osim Boga.“

(C. S. Lewis) Priča o Mladifestu je priča o mladim ljudima koji su otkrili da je njihova sreća u Bogu i zato dolaze u Međugorje to zajedništvo s Bogom i ljudima svjedočiti i živjeti. Ljeto, sunce, more, razuzdane zabave uz drogu, alkohol i seks… - postavljaju se mladima kao imperativi ljetnog odmora.

Nasuprot toj ispraznoj zabavi, fra Slavko Barbarić, na nagovor mladih iz Irske, 1989. godine započinje „molitveni susret mladih“ – današnji MLADIFEST. Cilj je bio pokazati mladima, ali i svijetu, da pravog odmora nema bez Boga, bez molitvenog zajedništva, bez čistog druženja u bratskoj ljubavi i bez žrtve. Čovjek je tako stvoren da ga odmoriti može samo njegov Tvorac. Čovjek je tako potrebit, da ga može ispuniti samo zajedništvo s braćom i sestrama u Duhu Svetom.

Unatrag par godina i sve duhovne obnove koje se organiziraju u župi dobile su zajedničku temu. Tako je izabrana tema svih duhovnih obnova koje su najavljene u Međugorju za 2021. godinu ”Koje dobro moram činiti?”(Mt 19, 16).

Program ovogodišnjeg Mladifesta pročitajte u nastavku:

32-mladifest.jpg