39 ruža za 39 godina Gospinih ukazanja u Međugorju

Pogledaj nas, utješi nas… pjevali su hodočasnici okupljeni jutros u 6,00 sati ispred Gospinog kipa na Podbrdu.

U molitvi su ih predvodile vidjelice Marija Pavlović Lunetti i Ivanka Ivanković Elez. Bili su tu i brojni svjedoci prvih dana ukazanja te međugorski župnik fra Marinko Šakota. Ovaj put su se u zajedničkoj molitvi okupili svi oni koji su ovih dana išli odvojeno po grupama moliti na Podbrdo: Gospina grupa koja je molila najranije od 5 sati, zatim grupa Marijinih prijatelja, te vodiči na službi u župi, i mnogi župljani. Simbolično, u znak zahvalnosti Gospi za 39. godina ukazanja, jedno dijete je Gospi na glavu postavilo vijenac od cvijeća.

„Gospe draga donijeli smo ti 39 ruža u znak zahvale za 39 godina što si bila s nama!“ – u suzama se Marija Pavlović obratila Gospi i zamolila je „Hvala ti na svemu, zagovaraj za nas i za čitavi svijet a posebno za Međugorje!“ stavljajući pred kip košaru s ružama. Nakon toga fra Marinko je pročitao Gospinu poruku od 25. siječnja 1991. koja znakovito govori i danas: Draga djeco! Danas vas kao nikad do sada pozivam na molitvu. Neka vaša molitva bude molitva za mir. Sotona je jak i želi razrušiti ne samo ljudske živote, nego i prirodu i planet na kojem živite. Zato, draga djeco, molite da bi se preko molitve zaštitili Božjim blagoslovom mira. Bog me je poslao među vas da vam pomognem. Ako hoćete, prihvatite krunicu! Već sama krunica može učiniti čudesa u svijetu i u vašim životima. Ja vas blagoslivljem i ostajem s vama do Božje volje. Hvala vam što nećete iznevjeriti moju prisutnost ovdje i hvala vam, jer vaš odgovor služi dobru i miru. Hvala što ste se odazvali mom pozivu!”

A zatim su ponovno zapjevali „Za svu ljubav Majko draga, što je ovdje na nas izli, dajemo ti obećanje biti bolji neg' smo bili… i fra Marinko je svima udijelio Božji blagoslov: prisutnima i svima onima koji su tu bili i onima koji nose Međugorje u srcu!

To što je baš dijete postavilo vijenac na glavu Gospina kipa je interesantno i simbolično jer se Gospa u Međugorju prvoga dana 24. lipnja 1981. ukazala sa tek rođenim djetetom u naručju kojega je brižno otkrivala i pokazivala vidiocima, a zatim pokrivala. Baš kao Majka. Baš kao zaštitnica života. Baš kao da želi i u ovo današnje vrijeme koje toliko silno propagira „izbor za smrt“ i onda i sada poručiti da se samo sa „izborom za život“ osvaja MIR u srcu i mir u svijetu. Pravi, Gospin međugorski kip bio bi zapravo Gospa s malim Isusom u naručju. To je naša Majka - Kraljica Mira!