Blagoslovljena 'KAPELICA ŽIVOTA' u Međugorju

U petak 12. kolovoza 2022. u 11,00 sati fra Marinko Šakota, međugorski župnik u odlasku, blagoslovio je novi molitveni prostor tzv. 'KAPELICU ŽIVOTA' koji se nalazi na temeljima stare crkve na kružnom toku, uz novopostavljeni kip pobijenim franjevcima 'KRV MUČENIKA, SJEME NOVIH KRŠĆANA' koji je bio blagoslovljen 24. 7. 2022.

Već te večeri, fra Marinko je najavio posvetu ove 'Kapelice života' koja je nastala na inicijativu mons. Alde Cavallia, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i samog fra Marinka Šakote.

Radi se zapravo o prostoru ZAVJETNE KAPELICE koju su sagradili 1931. župljani župe Međugorje kao zahvalu Bogu za zaštitu od nevremena. Obnovljena i obogaćena vitrajima i kipom Kraljice Mira koja drži dijete Isusa u naručju, onako kako su je vidioci vidjeli prvoga dana ukazanja, zavjetna kapelica je preimenovana u Kapelicu života.

Zbog čega se tako zove objasnio je novi međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić:

”Stariji župljani sigurno se sjećaju te kapelice koja je bila izgrađena kao zavjetna kapelica, i kad stara crkva nije bila sigurna za slavljenje mise, onda su tu slavili. Ona je sada prenamijenjena, kako se uređivao taj prostor, ona je uređena zajedno s vitrajima i Gospinim kipom, i dobila je naziv Kapelica života. Pozivaju se župljani i hodočasnici na još jedno molitveno mjesto gdje će moći moliti, za život, za nerođene, za majke, trudnice, djecu, općenito za život”, kazao je fra Zvonimir.

  • 'KAPELICA ŽIVOTA'
  • 'KAPELICA ŽIVOTA'
  • 'KAPELICA ŽIVOTA'
  • 'KAPELICA ŽIVOTA'
  • 'KAPELICA ŽIVOTA'
  • 'KAPELICA ŽIVOTA'

Označeno u