Članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" kod Plavog križa molili za sve hodočasnike.

OSTAVLJEN TRAJNI SPOMEN POVEZANOSTI HODOČASNIKA SA MEĐUGORJEM.

Ovih dana se uređuje Plavi križ, mjesto Gospinih ukazanja i mjesto molitve. Kao što je naš portal već prije pisao o tome, zajednica "Cenacolo" i nekoliko mladih iz župe svakodnevno rade kako bi taj prostor bio prilagođen za molitvu u tišini i sabranosti.

Plavi križ je molitveno mjesto posebno drago onima koji su i sami bili svjedoci prvih ukazanja, te su bili ili su još uvijek članovi molitvenih grupa. Većina njih uključena je u rad "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje". Stoga ne čudi ova njihova lijepa i nadasve orginalna ideja: Ostaviti trajni spomen povezanosti hodočasnika sa Međugorjem.

U petak, 22. svibnja 2020. članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" posjetili su ovaj molitveni prostor i u novoobnovljeno podnožje Plavoga križa trajno predali svoju molitvu Kraljici Mira za cijeli svijet, Crkvu i sve hodočasnike. Molitva je napisana i stavljena u bočicu koja je zazidana u kameno podnožje Plavog križa kao simbol trajne povezanosti hodočasnika i mjesta ukazanja naše nebeske Majke.

Ovo je tekst molitve zazidan u podnožje Plavog križa:

"Kraljice Mira, naša nebeska Majko;
srcima punim ljubavi i zahvalnosti,
prinosimo ti naše molitve za cijeli svijet, cijelu Crkvu,
a posebno, za sve hodočasnike i
one koji se preporučuju Tvome zagovoru."

"Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje"

Foto:FB Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, tekst:medjugorje-info.com