''Čuvari svetišta'' otkrili 'tvornicu' lažnog meda u Bijakovićima

Mladi okupljeni u organizaciji "Čuvari svetišta" otkrili su tvornicu lažnog meda.

Mladi iz Međugorja okupljeni u organizaciji "Čuvari svetišta", otkrili su tvornicu lažnog meda, kojom se S.B iz Cazina kako kažu, varao kupce.

U biltenu MUP-a HNŽ-a navedeno je kako su 11. rujna 2016. godine djelatnici Odjela kriminalističke policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B(1960) iz Cazina. U biltenu je navedeno kako su poduzete potrebna mjere. 

"Preko stotinu mladih i žestokih momaka iz Međugorja i Bijakovića se uključilo u organizaciju "Čuvari svetišta", navode na Facebooku Mjesne zajednice Međugorje, pojašnjavajući kako su dečki premrežili cijelo Međugorje i Bijakoviće.

Kako građani na društvenim mrežama navode, svatko tko je bio imalo sumnjiv je praćen, te su momci pratili što te osobe rade.

"Zahvaljujući momcima smo ulovili pravog kapitalca kojeg prate cijeli tjedan. Radi se o Senadu B. iz Cazina. Posebno se dugo zadržavao ispred jedne kuće u Bijakovićima, gdje je dugo u smjenama nadziran. Primjećeno je da je iz njegovog BMW-a istovarena velika količina staklenki, a s njim su bile i dvije "dame" malo tamije puti, navodi se na Facebook profilu Mjesne zajednice Međugorje.

"Čuvari svetišta" su, kako navode građani, obavijestili policiju koja je došla i izvršila kontrolu auta i objekta.

"I imali su šta vidjeti. U objektu je otkrivena mini tvornica "meda" kojim se godinama po raznim štandovima truje naše hodočasnike. Kupce je imao čak i do Konjica i Ivan planine. U objektu je nađen veliki kazan za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite,gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

Molba svima vama koji dolazite u Međugorje, ako uočite bilo kakav oblik kriminala ili drugu vrstu prevare da to ODMAH prijavite nadležnim organima!!!

Označeno u