DANI TRIJEZNOSTI: Duhovna obnova za osobe s problemima ovisnosti

Prva međunarodna duhovna obnova za osobe s problemima ovisnosti „DANI TRIJEZNOSTI“održat će se u Međugorju od 16. – 18. 05. 2018. Jedan od organizatora je gosp. DARIO VASILJ iz Međugorja koji u župnom uredu vodi grupu ex alkoholičara „Anonimni alkoholičari“, najviše za irske hodočasnike.

Poticaj za ovu obnovu došao je od hodočasnika iz Poljske, odnosno njihovih klubova bivših alkoholičara koji su već prije u Poljskoj organizirali slične internacionalne susrete. Duhovna obnova bit će koncipirana kao i inače obnove u Međugorju: kombinacija predavanja, svjedočanstava i molitve. Osim predavača fra Marinka Šakote, očekuju se i drugi predavači i svjedoci iz Poljske.

Cilj ove inicijative kao i svoje svjedočanstvo o oslobađanju od ovisnosti o drogama u radio emisiji „Međugorske minute“ s voditeljicom Višnjom Spajić,podijelio je gost emisije Dario Vasilj. Objasnio je kako je glavni cilj susreta ohrabrenje i pomoć osobama koje su imale ili još imaju bilo kakav problem ovisnosti, ali isto tako i pomoć njihovim obiteljima.

Sve informacije o seminaru mogu se dobiti u župnom uredu u Međugorju kao i u redakciji postaje Radio Mir Međugorje.