Djeca s teškoćama u razvoju iz Širokog Brijega hodočastila u Međugorje

U srijedu, 11. svibnja, djeca iz posebnog odjela za djecu s teškoćama 1. O. Š. Široki Brijeg konačno su nakon dugo odgađanja zbog vremenskih (ne) prilika, došla u Međugorje na svoj poludnevni izlet.

djeca siroki brijeg 3

Nakon svete Mise u Majčinom selu kojom su u molitvi predali dan Bogu, i toplih riječi fra Renata Galića, ekipa od devetero djece i 18 odraslih (roditelja, učitelja, studenata na praksi i stručne službe), uputila se prema grobu fra Slavka Barbarića.

I kako djeca s teškoćama uvijek potiču druge na dobro, tako su i njima tete iz obližnjih suvenirnica odmah spremno darovale krunice, Milka Rozić im je pokazala relikvije sv. Charbela i kapelicu za nerođene gdje se svatko pomolio.

Na putu prema župnoj crkvi, sasvim „slučajno“ susreli su i foto Đanija, koji je svima obećao besplatnu fotografiju – uspomenu.

Posebno oduševljenje ostalo je nakon posjeta novootvorenog Muzeja „Naša Majka“ u kojem su ovim neobičnim posjetiteljima također izašli u susret sa sniženom cijenom ulaznica, a djeca su dobila besplatni ulazak. Ljubazna voditeljica provela je grupu kroz muzej te objasnila povijest Međugorja i Gospinih ukazanja. Izlet je završio u prekrasnom ambijentu i s ukusnom hranom Hotelskog odmarališta Fo'Rest.

djeca siroki brijeg

djeca siroki brijeg 2

djeca siroki brijeg 4

djeca siroki brijeg 5

Sve ove male i velike geste ljubavi, susretljivosti i Božje providnosti, učinilo su da za sve sudionike izleta ovi trenuci provedeni u Međugorju uistinu budu 'izlet za pamćenje'!

Označeno u