Društvo vodiča u molitvi devetnice na Brdu ukazanja

Društvo vodiča za hodočasnike u Međugorju i ovih dana u kojima zbog pandemije koronavirusa nema hodočasnika kojima bi svjedočili zbilju Gospine škole, ne miruje.

Naime, organizirali su se i svakodnevno oko 15,00 sati mole zajedničku krunicu na Brdu Ukazanja. Od utorka 17. ožujka ujedinili su se sa inicijativom Devetnica solidarnosti za ozdravljenje čovjeka i svijeta koja se moli od utorka 17. do srijede 25. ožujka 2020. – Blagovijest) povodom pandemije koronavirusa (možete je pronaći na linku).

Tea Sušac, inicijatorica ove ideje poručila je kako je osjećala da i oni, kao najbliži svjedoci Gospinih poruka, trebaju nešto pokrenuti i molitveno pomoći sve one koji su pogođeni ovom situacijom, a još više za one kojima je zbog koronavirusa onemogućen izlazak na molitvena okupljanja, svetu misu i sakramente.

Kad se ova devetnica završi, od 1. travnja planiraju i molitvene odlaske na Križevac.

Ova njihova molitvena inicijativa nije jedina. Brda u molitvi pohode i djelatnici ICMM, a također i brojni domaći ljudi, pojedinačno ili u obiteljima. Ove lijepe sunčane dane pametno iskorištavaju za molitvu, izlazak na zrak, poštujući preporuke o zauzimanju odgovarajuće udaljenosti jedni od drugih.

I vama dragi čitatelji, koji ste u mogućnosti, preporučamo da se dođete pomoliti na ova sveta međugorska brda, prisjećajući se jedne od Gospinih poruka u kojima je rekla kako će doći vremena kada se neće moći ići na Brda!