Duhovna obnova za članove Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje

Biti član Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje ne podrazumijeva znati samo strane jezike, međugorsku, zemljopisnu te crkvenu povijest, nego i uz sve to imati vlastiti duhovni život i osobno vjerničko iskustvo koje se onda treba svjedočiti povjerenoj grupi hodočasnika.

Baš kao što i Gospa uvijek traži – vodiči su tu najčešće kao prvi njezini svjedoci ljudima koji su došli otkriti milosti Međugorja.

Upravo s tim ciljem osnaživanja osobnog vjerskog iskustva, osim redovnih mjesečnih sastanaka, Društvo vodiča barem jedanput godišnje organizira i duhovnu obnovu za svoje članove. Zadnja Duhovna obnova bila je jučer, 6. veljače 2018.

U popodnevnim satima nagovore vodičima imali su fra Marinko Šakota te fra Mario Knezović koji su ih pozvali da se u svom svjedočanstvu i življenju uvijek vraćaju na onaj početni žar sa početaka ukazanja, molila se krunica na Podbrdu, prisustvovalo se večernjem molitvenom programu u župnoj crkvi, a sve skupa je završilo i zajedničkim druženjem na „večeri iznenađenja“.

Sve skupa, bio je to jedan lijepi susret koji je, nadamo se, obnovio naše vodiče te ih još malo bolje duhovno i informacijski pripremio za nadolazeću hodočasničku sezonu.