Fra Zvonimir Pavičić uveden u službu međugorskog župnika

U nedjelju 14. kolovoza 2022. godine u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju, pod svetom misom u 11 sati, fra Zvonimir Pavičić svečano je uveden u službu župnika župe Međugorje

Svetu misu predslavio je mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a u koncelebraciji su bili dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota, novi međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić te drugi svećenici. Na početku samoga obreda uvođenja fra Zvonimira Pavičića u službu župnika, fra Antonio Primorac pročitao je dekret biskupa mostarsko-duvanjskog mons. Petra Palića kojim je fra Zvonimir Pavičić određen i imenovan kao novi župnik u Međugorju.

Nakon toga je fra Zvonimir Pavičić obnovio obećanje kojega je dao prilikom svoga svećeničkog ređenja, te je primio ključeve crkve kako bi s vlašću upravljao narodom kojega mu Bog povjerava, da dijeli sakramente, te zasluži jednom sa svojim stadom ući u vječne stanove. Potom je svetom vodom blagoslovio sebe i sve vjernike okupljene na ovom svečanom misnom slavlju, a u svojoj propovijedi se kratko osvrnuo na današnje Evanđelje te je govoreći o razdjeljenju kazao kako se ono ne događa samo između nas i drugih, nego da se može dogoditi i u nama samima svaki put kada odstupamo od Božjih zapovijedi, a idemo linijom manjeg otpora kako bi se svidjeli društvu.

„Nije lako uvijek uskladiti svoj život s Božjom riječju, ali to nije nemoguće. Ne trebamo se bojati osuda društva, pa niti mogućeg razdjeljenja. Kad nam je teško stajati nasuprot onih koji odbacuju Boga, trebamo poput psalmiste zazvati, a to smo danas svi pjevali, „Gospodine, u pomoć mi pohitaj“, i Gospodin će doći upomoć i bit će naša snaga, naš spasitelj. Da nije nemoguće uskladiti svoj život s Božjom riječju govori nam i toliki oblak svjedoka, toliki sveci o kojima govori i poslanica Hebrejima. Neka nam oni budu stalni pokazatelj da svoj život trebamo uvijek usmjeravati prema Bogu i usklađivati s Božjom riječju. Neka nas njihov zagovor uvijek prati, a osobito Majčinski zagovor Kraljice Mira i nebeski zagovor našeg zaštitnika sv. Jakova“, kazao je fra Zvonimir Pavičić, koji je na kraju misnog slavlja, sve okupljene zamolio da mole za njega i za sve svećenike koji djeluju u ovoj župi da mogu dobro služiti i Bogu i ljudima.

Dosadašnji župnik fra Marinko Šakota poručio je svima da zahvale Gospodinu i Majci Mariji na novom župniku, na kraju se zahvalio Gospodinu, Gospi i župljanima na svemu što je bilo tijekom svih ovih godina, te zatražio oprost ako je nekoga povrijedio.

medjugorje.hr