GIMNAZIJA LJUBUŠKI HODOČASTILA U MEĐUGORJE

U petak, 19. travnja srednja škola - Gimnazija - Ljubuški zajedno sa svojim ravnateljem, profesorima i fratrima i oko 120 učenika, hodočastila je pješice u Međugorje - Kraljici mira. 

Polazak je bio ispred Gimnazije u 8 sati, a pri dolasku imali su svetu Misu u žutoj dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju u 12 sati koju je predslavio međugorski kapelan fra Ivan Hrkać.

U nastavku donosimo dojmove jedne učesnice hodočašća:

„Svi smo se okupili ispred škole, zahvalili dragom Bogu i krenuli put prema Međugorju! Putovali smo nekoliko sati, a tijekom puta smo molili , pjevali, razgovarali, veselili se, jer bas takve nas naša Majka želi vidjeti, želi da naše srce vidi puna radosti, nade, ljubavi!

Smijeha, razgovora, molitve, ohrabrivanja i međusobne podrške nije nedostajalo cijelim putem. Nakon nekoliko sati, stigli smo u Međugorju, hvala našem Gospodinu koji naš je štitio tijekom cijelog puta.

U popodnevnim satima uslijedila je Sveta misa koju je predvodio fra Ivan Hrkać, župni vikar u Međugorju uz koncelebraciju fra Franje Markića. Svetu misu uljepšao nam je zbor Frame Humac koji je svojim pjevanjem i sviranjem misi dao posebnu melodiju. Nekoliko svećenika bilo je na raspolaganju za svetu ispovijed. Na koncu sv. Mise zahvalio je svima fra Franjo Markić te gvardijan i župnik fra Dario Dodig. Završetkom Svete mise, završilo je i naše hodočašće, uputili smo se prema autobusu i svi zajedno krenuli svojim kućama.

Kućama smo se vratili pomalo umorni, ali iznad svega ispunjeni Božjom milosti i zahvalnosti! Nadam se da će svima ovaj put biti još veći oslonac u vjeri i nada samo za dobro!

Zahvaljujem se našem ravnatelju Mandiću, profesorima i svećenicima: fra Andriji, fra Marku i fra Franji, fra Ivanu Landeki, fra Ivanu Hrkaću, fra Ivanu Sliškoviću, fra Tomislavu Jeliću, fra Marinu Mikuliću, fra Antoniu Primorcu i župniku fra Zvonimiru Pavičiću, koju su odvojili vrijeme za nas i omogućili nam ovaj put, i Tonćiju Knezoviću, koji je besplatno prevozio učenike sa svojim autobusima. Bog Vas blagoslovio! Mir i Dobro!

Cvita Sivrić, učenica 2. razreda Gimnazije

Označeno u