„Hodočašće ljubavi“ iz Italije stiglo za obljetnicu

Od 1993. godine talijan, Alberto Bonifaccio (84 godine) organizira konvoje sa humanitarnom pomoći stradalim i potrebitim ljudima u BiH.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan od ponedjeljka 22. lipnja do nedjelje 28. lipnja 2020. možete pročitati najnovije župne...

I još jedno „Hodočašće ljubavi“, kako ih od milja voli zvati Alberto, i ovaj je put za Obljetnicu Gospina ukazanja, unatoč lošim prognozama i ponekoj strepnji, ipak uspjelo prijeći granice, i dostaviti svoju vrijednu humanitarnu pomoć potrebitima u okolici Međugorja, Mostara i Sarajeva.

Uspjeli su stići sa 9 kombija i 17 hodočasnika, a sve zahvaljujući dobroj organizaciji puta. Alberto se javio talijanskoj ambasadi koja je poslala dopise za Ministarstvo sigurnosti i vanjskih poslova BiH te graničnoj policiji BiH, tako da na graničnom prijelazu Bijača nisu imali nikakvih problema prilikom ulaska u zemlju. Za to su zahvalni Bogu i svima onima koji su molili za njih, a posebno Gospi koja ih je ovdje pozvala.

U Međugorje su stigli 24. lipnja, a krenuli su natrag za Italiju u subotu 27. lipnja. Kroz ove dane, osim razvažanja pomoći, posjetili su i molitvena mjesta u Međugorju te sudjelovali na večernjem molitvenom programu. „Za mene je ovo hodočašće i ova odgovornost posebno teška“ – ističe Alberto – „jer u Međugorju skoro nema stranih hodočasnika, pa nekako osjećam kako nas sedamnaest predstavlja sve one tisuće hodočasnika širom svijeta koji su silno željeli biti ovdje za 39. Obljetnicu Gospinih ukazanja, ali nažalost zbog pandemije i zatvorenih granica, nisu mogli doći. Osjećamo se privilegiranim hodočasnicima i molimo za sve one koji nisu mogli doći. I strašno nam je žao!“ – istaknuo je Alberto.

Massimo jedan od učesnika kaže kako osjeća puno milosti, na poseban način boravak ovdje ti pomaže „vidjeti se unutra“, vidjeti ono što ne valja, razmisliti i popraviti se. Krenuti drugačiji natrag.

Paolo, drugi učesnik, posebno je dirnut ovim dolaskom jer smatra kako je i njihova udruga (ARPA) dio Međugorja, a kako su sada u Međugorju prisutne samo zajednice koje tu žive, za njega je znakovito da su baš sada i oni tu, da su jednostavno, kao dio Međugorja, sada trebali biti ovdje.

Mariuccia – svjedoči kako je silno željela doći, jer donositi pomoć drugima, na kraju najviše pomaže njima samima.

Ana Marija je posebno dirnuta što će na neki način ipak utješiti ljude kojima je teško jer nekako sada zbog ove pandemije vidi više straha i zabrinutosti u ljudima za budućnost njihovih ustanova ili obitelji. medjugorje-info.com