Hodočašće Milosrdnom Isusu u Šurmance

U Šurmancima, jednom od sela međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa.

Priča o velikom čudu Uga Feste

Priča o velikom čudu Uga Feste

Čudo iscjeljenja Uga Feste posredstvom slike koja se štuje u crkvi u Šurmancima samo nekoliko kilometara udaljenoj od Međugorja bilo je jedan od dokaza...

Tamo se svake godine na blagdan Božanskog Milosrđa, prve nedjelje iza Uskrsa, slavi obljetnica posvete crkve sagrađene i blagoslovljene 7. travnja 2002. Izgradnju crkve je pokrenuo tadašnji međugorski župnik fra Ivan Landeka 1998. godine.

U crkvi se nalazi monumentalna slika (ikonu) Milosrdnog Isusa koju je jedna molitvena skupina iz Trenta darovala Međugorju. Sliku smatraju čudesnom i od velikog je značaja jer je čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedno od čuda uzeto u procesu beatifikacije Sv. Faustine Kowalske, te ujedno i priznanja pobožnosti Milosrdnom Isusu i proglašenja blagdana Božanskog Milosrđa prve nedjelje nakon Uskrsa.

Od izgradnje ove crkvice Milosrdnom Isusu u Šurmancima, brojni vjernici i hodočasnici dolaze u ovaj zaseok. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u Božanskom Milosrđu i preporučili se Milosrdnom Isusu.

Od početka pandemije molitvena udruga „Gospa Majka moja“ započela je svake subote iza jutarnje svete mise u župi, pješice hodočastiti do crkve Milosrdnog Isusa u Šurmancima. Ponekad bi imali samo molitvu i čašćenje relikvija koje se u crkvici nalaze (relikvije sv. Sestre Faustine i Sv. Ivana Pavla II.), a ponekad bi imali svećenika pa bi zajedno slavili svetu misu.

Tako su i na uočnicu svetkovine Božanskog Milosrđa, u subotu 10.4.2021., ponovili su svoje hodočašće Milosrdnom Isusu. Među šezdesetak hodočasnika bilo je mladih i starijih, ali svi su jednakim žarom molili Milosrđe Božje.

Zanemarena kroz desetljeća, ovo je originalna slika Milosrdnog Isusa!

Zanemarena kroz desetljeća, ovo je originalna slika Milosrdnog Isusa!

Intervju Carrie Grass s redateljem filma ''Izvorna slika Božjeg Milosrđa'' Danielom diSilvom.Mnogi će hodočastiti u samostan sv. Faustine u Krakowu i...