HODOČASNICI SA FILIPINA

Zadnji vikend u travnju i prvi dan svibnja u Međugorju je bio vrlo živ. 

Brojni hodočasnici iskoristili su priliku produženog vikenda, pa su ulice ovog malog hercegovačkog naselja ponovno bile zakrčene autobusima. Najbrojniji su bili oni sa poljskim tablama, pa se prema slobodnoj procjeni poljskih vodiča govori o broju od više od 1500 poljskih hodočasnika u Međugorju.

Uz njih bili su tu i hodočasnici iz brojnih drugih zemalja, a mi smo susreli malu grupu hodočasnika iz Filipina, uglavnom iz njihova glavnog grada Manile. U Međugorju borave dva dana (30. 4. i 1. 5. ), a stigli su preko albanske turističke agencije Landways International iz Tirane s vodičem Albanom Demom. Ova agencija ima i svoju podružnicu u Zagrebu, a surađuje sa filipinskom agencijom koja se zove Yourneys of Faith – to je kompanija na Filipinima koja organizira putovanja po cijelom svijetu, ali samo hodočašća i u svakom dijelu svijeta imaju svoje partnere.

Cijelo hodočašće im traje 12 dana. Prije dolaska u Međugorje bili su u obilasku svetišta Austrije, Slovenije i Hrvatske – a svaki dan su imali privatnu svetu misu gdje god da su se nalazili jer imaju duhovnu pratnju jednog svećenika i jednog redovnika.

Paula Tomić/medjugorje-info.com