'Ja čujem vaše molitve' - Gospa. Nosimo tvoje molitvene nakane na oltar crkve sv. Jakova

Pokrenuli smo molitveni zid na kojem možete ostaviti svoju nakanu. Gospa čuje vaše molitve!

Poštovane sestre i braćo u Kristu!

Godinama su se u inbox naših Facebook stranica javljale osobe raznih potreba, a naši administratori su davali riječi utjehe i ohrabrenja, dok je ipak najveći broj onih koji je tražio - molitvu. Taj razlog potaknuo nas je na pokretanje molitvenog zida kojem je glavni cilj povezati sve nas u veliku zajednicu molitelja. Vođeni Gospinom trostrukom požurnicom 'Dječice, molite, molite, molite' i opominjajućim pozivom 'Draga djeco, ne zapustite molitvu jer molitva čini čudesa' uvidjeli smo da sve načine treba tražiti mogućnosti za molitvu.

Molitvenim zidom želimo sve naše čitatelje, sve njihove bližnje i one koji su u raznim potrebama okupiti oko naše Nebeske Majke jer kako Gospa kaže u jednoj od svojih poruka '...sve vas volim. Svi vi, sva moja djeca, svi ste vi u mome srcu...', a kako se sve glavne Gospine poruke odnose na molitvu i na važnost molitve srcem ovo je način na koji Vi možete potvrditi svoju molitvu jednih za druge.

Pozivamo Vas stoga da na molitvenom zidu ostavite svoju molitvenu nakanu, i mi ćemo odnijeti tvoju nakanu na oltar crkve svetog Jakova u Međugorju, gdje će biti prikazana Bogu na svetoj misi.

'Molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.' Jak 5,16.

Početkom svakog mjeseca na svetoj misi ,prikazati ćemo sve vaše nakane i molitve koje nam pošaljete na molitveni zid. 

Misa je najveće blago na zemlji i najveće čudo. Gospa nas neprestano poziva da molimo a jednom je u svojim porukama kazala da je Misa najuzvišeniji oblik molitve te da nikad nećemo uspjeti shvatiti njenu veličinu. Međugorje je mjesto posebne Marijine djelotvorne, zagovorničke prisutnosti preko koje se  događaju brojna čudesa i očituju Božja djela  te daruju velike milosti, a najveća od njih su obraćenja ljudskih srdaca.

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo ima ukazanje svakog drugog u mjesecu, kada s Gospom moli za one koji još nisu upoznali ljubav Božju, odnosno, za nevjernike. I mi Vas pozivamo ovom prigodom, da molite za njih i njihovo obraćenje. 

'Draga djeco, Majka sam vam svima i zato se ne bojte, jer ja čujem vaše molitve' Gospina poruka preko Mirjane, 2.7.2018.

U nastavku Vam donosimo prijedlog molitvenih nakana:

OPĆE NAKANE

Molite za sve narode da se priključe štovanju Jedinog Boga, da se ispune sve kršćanske Crkve u cijelom svijetu pravim štovateljima i pjesmama slavljenja i obožavanja Boga.

Molimo za svjetske vođe da doprinesu istinskom miru u svijetu razlikujući dobro od zla te da po savjesti, neuvjetovano, donose važne odluke.

Molimo za Božji blagoslov i zaštitu svih židova te za mir u Jeruzalemu.

Molimo za Božju volju, rast odgovornosti i rad po savjesti svih političkih vođa i grupacija kojima pripadaju u Hrvatskoj.

Molimo za jedinstvo, vodstvo Duha i blagoslov Božji u životu i radu svih kršćanskih svećenika i biskupa.

Molimo da kršćansko naučavanje vjere bude Duhom Svetim nadahnuto, da učvršćuje vjernike u Istini i da im da iskustvo djelotvornosti vjere. Molimo da vjernici sve bolje razumiju misu, obrede, sakramente i sve drugo što primaju od Crkve.

Molimo da Bog u Hrvatskoj podigne neumorne molitelje koji će za nju i za nas zastupati i slaviti Ga bez prestanka.

Molimo za financijski blagoslov Crkve, svih koji šire Radosnu vijest i Hrvatske te da prime od Boga obilno sve što im je potrebno.

Molimo za Božju zaštitu i rad u skladu sa savješću djelatnika svih škola, bolnica, tvornica, ureda, općina...

Molimo za blagoslov i jednodušnost svih župljana okupljenih na nedjeljnoj misi i za obraćenje onih kršćana koji ne prakticiraju svoju vjeru.

Molimo za zdravlje i snagu svih koji su u patnji i boli, nemoćnima, starima, bolesnima, osamljenim - da otkriju snagu u vjeri u Isusa Krista.

Molimo da se svi studenti i mladi aktivno uključe u rad Crkve, da šire Radosnu vijest i u svojim budućim profesijama služe u skladu s Božjim Zakonom.

OSOBNE NAKANE

Moliti za osobni duhovni rast.

Moliti za svog supružnika, Božji blagoslov, ljubav i jednodušnost među supružnicima

Moliti za svoju obitelji i za druge u potrebi, koje trebaju zastupničku molitvu

Moliti za zdravlje, financijski blagoslov i uspjeh u skladu s Božjom voljom.

Moliti za svog i sve druge svećenike kao i za duhovna zvanja

Moliti za svoju molitvenu zajednicu (npr. «Dobri Pastir») ili za ono mjesto na kojemu se duhovno hranite (duhovne obnove, seminari...) i za dobro duhovno vodstvo.

Molitveni zid