KRAJ KOLOVOZA: MEĐUGORJE i DALJE BOGATO HODOČASNICIMA

Unatoč kraju ljetne sezone, završecima godišnjih odmora i približavanju nove školske godine, ovog je tjedna Međugorju i dalje bilo bogato hodočasnicima. Okupili su se oko 25. dana u mjesecu, u molitvi iščekujući Gospine majčinske riječi ohrabrenja.

Ured informacija bilježi veliki broj hodočasnika iz Ukrajine, više od 600 hodočasnika, među kojima je jako puno hodočasnika grkokatoličkog obreda. Svi su došli moliti Kraljicu mira za mir u njihovoj zemlji. Opet su vodeće po brojnosti grupe Poljskih hodočasnika. Najdojmljivija je svakako grupa od 100 hodočasnika, pripadnika MARIJINIH RATNIKA, koji su ovaj put došli sa svojim bračnim družicama jer im njihov osnivač, poljski svećenik, salezijanac P. Dominik Chmielewski predvodi duhovnu obnovu koja traje više od tjedan dana.

Više o P. Dominiku pročitajte  https://www.medjugorje-info.com/svjedocanstva/gospin-zagrljaj-promijenio-je-zivot-ovog-svecenika-ti-si-moj-porucila-mu-je-kraljica-mira-kod-plavog-kriza

Nakon nedavnog uspostavljanja letova između Libanona i Mostara, konačno je u Međugorju i poveća grupa hodočasnika iz Libanona. Veliki je broj hodočasnika iz Španjolske, pa su vodiči za španjolski jezik trenutno najtraženiji. I talijanski hodočasnici su se vratili u većim grupama iako su još uvijek brojni i oni koji dolaze mini-busevima ili osobnim automobilima.

Prisutne su također i veće grupe hodočasnika iz Slovačke, Mađarske, Austrije, Njemačke, a za vikend su najavljene i grupe hodočasnika iz Slovenije i Hrvatske.

Međugorska crkva je tako i dalje cijeloga dana okružena hodočasnicima u molitvi, a posebno su lijepe slike prepunih klupa i molitvenog prostora vanjskog oltara na večernjim svetim misama. Zlaćane zrake kasno ljetnog sunca kao da Gospinim rukama miluju lica svih onih koji svoje oči dižu k visinama uzdajući se u Kralja Kraljeva i Gospodara Svemira koji jedini može vratiti mir u srca ljudi i u cijeli svijet.

Označeno u