„Majka zna najbolje što je djeci potrebno“

U Međugorju je boravila molitvena zajednica „Presvete rane Isusove“ iz Velike Gorice. 

Na hodočašće u Međugorje koje inače rade dva puta godišnje (prvo na Nedjelju Božanskog milosrđa, a drugo početkom listopada) stigli su u večernjim satima u četvrtak 13. travnja te ostaju sve do nedjelje 16. travnja 2023.

Više o samoj molitvenoj zajednici govorio je voditelj iste, vjeroučitelj u mirovini, gospodin Božo Barun iz Velike Gorice: „Naša molitvena zajednica „Presvete rane Isusove“ djeluje već 34 godine pri župi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Brojimo oko dvadesetak redovnih članova, ali uvijek cirkulira jedan veći broj ljudi.

Molitvene susrete imamo svakog ponedjeljka, nakon svete mise na susretu imamo pobožnost muci Kristovoj, odnosno šest rana Isusovih (računamo i šestu ranu na Isusovom ramenu), litanije Predragocjenoj Krvi Kristovoj, i nastavljamo štovati i moliti se ranama Kristovim jer kao što kaže Evanđelje: 'njegove nas rane iscijeliše' da On izliječi naše rane i rane svih onih osoba koje nam se preporučuju u molitve. Ne možemo reći da se na susretima događaju neka vidljiva izlječenja izvana, ali vidimo unutarnje promjene ljudi koji dolaze na molitvu.

Nadahnuće da se molitvena zajednica posveti ranama Isusovim dolazi iz moje obitelji, naime porijeklom sam od Livna i mi smo oduvijek svako večer u obitelji molili i častili pet Isusovih rana (pet Očenaša, zdravomarija i Slava Ocu). I tako mi je došao poticaj – pa rane su nas Isusove spasile, zašto im ne bismo dali štovanje i hvalu na ovaj način?

S Međugorjem smo povezani u duhu i hodočašće u Međugorje spada u naše najkvalitetnije duhovne programe. Ne lutamo nigdje turistički, nego se baš posvetimo molitvi na molitvenim mjestima u Međugorju – želimo iskoristiti ovaj Božji dar, jer Gospa nije slučajno došla ovdje kao turistkinja, nego da nam prenese poruku da se vratimo Njoj kao Majci i našem bratu Isusu da nas spasi jer ovo vrijeme je katastrofa za cijelo čovječanstvo ako zaista se ne odlučimo prihvatiti Majčine poruke. Na žalost, sve manje ima prihvaćanja i pravih života, ali mi ćemo ustrajati i dolaziti dokle god Majka traži jer Majka zna najbolje što je djeci potrebno!