MEĐUGORJE: Bez uprizorenja živih jaslica

Svi vjernici koji bi se predbožićnih i božićnih dana uputili u Međugorje, sa zanimanjem su znali zastati i razgledavati kompleksno postavljanje strukture živih jaslica pred crkvom sv. Jakova.

Postavljali bi je momci iz Zajednice Cenacolo, a oni su u njima i glumili uz pomoć ženske Zajednice Cenacolo te uz pomoć djece i nekoliko odraslih mještana. Samo uprizorenje živih jaslica je već postalo uobičajeni dio božićnog i novogodišnjeg programa u Međugorju, koje dođu posjetiti ne samo hodočasnici nego i mnogobrojni stanovnici okolnih mjesta.

Ove godine, zbog zaraze korona virusom i zbog propisanih epidemioloških mjera, žive jaslice neće se organizirati doznaje medjugorje-info.com. Na žalost je to ponajviše djeci koja su se danima spremala, bilo sudjelovati, bilo gledati ih. Ipak, to je još jedan poziv svima nama vjernicima da u svojim obiteljima postavimo jaslice, da se pred njima molimo i čekamo Isusovo rođenje. A ponajviše se trebamo potruditi da ovi vanjski ukrasi Božića budu prije svega odraz unutrašnjeg uređenja našeg srca za Isusov dolazak. Bez vanjskih jaslica ove godine, imamo posebnu milost i još veću priliku da naša srca postanu žive jaslice za našeg Boga. medjugorje-info.com