MEĐUGORJE JE NAŠA DUHOVNA DOMOVINA

Radegund Jung dolazi iz grada Roetgena u Njemačkoj, a u Međugorje dolazi od 1986. godine. Od 1987. godine dolazi sa prijateljima Međugorja i članovima svoje međugorske molitvene grupe koju čine vjernici iz gradova Nordeifel, Aachen, Moresnet, Heinsberg i Moncengladbach. 

U zadnjih 37 godina, bila je više od 60 puta u Međugorju. Dolazila je čak i u vrijeme ratnih godina, osim prve godine rata.

U tim ratnim godinama upoznali su fra Slavka Barbarića. S njim su se posebno povezale dvije odgojiteljice iz njezine molitvene grupe: Jomtroud Goffaot, koja je fra Slavku predložila neke ideje oko gradnje sadašnjeg vrtića sv. Male Terezije te Erika Fröhlich, koja mu je prenosila ideje i način rada SOS dječjih sela u Njemačkoj, po čijem je uzoru sagrađeno Majčino selo. Također su organizirale i prikupljanje pomoći za početak izgradnje Sela.

Ove godine Radegund Jung je došla na hodočašće od 1. – 7. svibnja 2023. sa 24 hodočasnika koje čine članovi njezine međugorske molitvene grupe i članovi 'Famillie von Medjugorje' koji su dio Međunarodnog kumstva djetetu Bosne i Hercegovine koje vodi fra Jozo Zovko.

Nakon četiri godine pauze uzrokovane korona virusom konačno su uspjeli doći u Međugorje. I ovih sedam dana koje su proveli tu doista su ih obnovili. Međugorje je za puno njih koji su došli barem jednom ovdje, postalo duhovna domovina iz koje potječe nova Evangelizacija vođena ovim impulsom s Neba. I za Radegund Jung je ovdje njezin duhovni dom i već sada jedva čeka kada će se opet vratiti u svoje voljeno Međugorje.

Radegund Jung 1

Paula Tomić/medjugorje-info.com