Međugorje: Podijeljena Prva sveta pričest

U župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju, u nedjelju 9. svibnja 2021. na svetoj misi u 10,00 sati, 66-ero djece iz župe Međugorje i 1 dijete iz župe Čerin primilo je sakrament Prve svete pričesti.

Slavlje je obogatio svojim pjevanjem dječji župni zbor «Golubići mira» i mladi glazbenici pod ravnanjem časne sestre Irene Azinović. Uz prvopričesnike bili su i njihovi roditelji i najuža rodbina. Prvopričesnike je za ovu svečanost pripremala časna sestra Irena Azinović, vjeroučiteljica Slađana Taisler te fra Zvonimir Pavičić.

Svetu misu je predslavio fra Renato Galić uz suslavlje don Filipa Pavlovića, fra Josipa Ikića, oca karmelićanina Đanija Kordića i fra Zvonimira Pavičića te đakona fra Antonija Primorca. Fra Renato je u svojoj propovijedi, oslanjajući se na današnje evanđelje podsjetio sve vjernike, a posebno prvopričesnike na to da su Isusovi prijatelji.

Pozvao je prvopričesnike da zapamte današnji dan jer im je od danas kad su ga po prvi puta primili u svoje srce, Isus postao jedan poseban i najbolji prijatelj.

Budući da je danas bio i Majčin dan, prvopričesnici su na kraju svete mise jednom recitacijom posvećenoj majkama zaželjeli svojim majkama sretan ovaj dan!