Međugorska vidjelica Marija Pavlović-Lunetti za Coronavirus poručila: 'Krenimo s krunicom u našim obiteljima. Neka nas Gospodin oslobodi tog straha'

Kao što je uobičajeno već duži niz godina, nakon susreta s Gospom i poruke koju Gospa daje za svijet svakog 25. u mjesecu, Marija Pavlović u razgovoru s P. Livijom za Radio Mariu, prokomentira netom izgovorenu Gospinu poruku. Iz zadnjeg razgovora izdvajamo neka od njezinih razmišljanja u kojima se osvrnula i na Coronavirus istaknuvši:

"Uvjerenja sam da ova situacija neće dugo trajati, ali za nas to može biti početak novog života. [...]

Kad sam čula za ovaj Coronavirus, pitala sam se: "Kako se možemo boriti protiv toga?". Kao što nam samo ime virusa govori, držimo se krunice, držimo krunicu. Sveta krunica je pobijedila u tisućama navrata. [...]

Krenimo s krunicom u našim obiteljima. Neka nas Gospodin oslobodi tog straha...

Isus je rekao da se određeni zli duhovi mogu odvratiti samo molitvom i postom.

Također za ovaj virus počnimo se moliti i postiti... "

(Iz telefonskog poziva P. Livija s Marijom iz Međugorja, u vezi s porukom od 25. veljače.)


Kroz povijest često se Božja slava očitovala u vremenima dok su harale epidemije i gotovo opustošile pojedine gradove i područja.  Mnoge od njih u široj povijesti imale su puno veće razmjere nego što imaju ove danas. O jednoj takvoj  postoji i pisano svjedočanstvo iz Francuske.

U veljači 1832. u Parizu je izbila strašna epidemija kolere koja je prouzročila smrt više od 20 000 ljudi. U lipnju te iste godine redovnice iz reda sestra milosrdnica Sv. Vinka Paulskog započele su dijeliti prvih 2000 čudotvornih medaljica proizvedenih na zahtjev ispovjednika svete Katarine Labouré kojoj se 1830. ukazala Gospa a čija su ukazanja priznata od Svete Stolice. Njoj je Djevica Marija naložila da se pobrine oko izrade medaljice i kad je bila izrađena i prodrla među vjernike, blažena je Djevica preko nje činila mnoga čudesa te su je Parižani nazvali "Čudotvorna medaljica" zbog brojnih ozdravljenja, obraćenja i zaštita od bolesti.

Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?“ Psalmi 27,1