Molitva za sve one koji nisu upoznali ljubav Božju

Ove godine 18. ožujka, iza godišnjeg Gospinog ukazanju za rođendan vidjelici Mirjani Soldo, Mirjana je osjetila u srcu kako više neće biti Gospinih ukazanja svakog drugog u mjesecu kako je bio običaj od 2. kolovoza 1987. od kada je započelo ovo posebno iskustvo molitve s Gospom za nevjernike, tj. one koji nemaju iskustvo Božje ljubavi.

Ipak, u znak zahvalnosti za sve one milosti koje im je Gospa izmolila kod svoga Sina u ovih 39 godina, župljani Međugorja i okolnih župa te prisutni hodočasnici nastavljaju se okupljati svakog drugog u mjesecu na molitvu krunice za „sve one koji nisu upoznali Ljubav Božju“.

Tako su se okupili i danas, 2. rujna 2020. Molitva je započela u 8:15 sati. Izmolila su se sva četiri dijela Gospine Krunice, a molitvi se pridružila i skupina od 30-ak hodočasnika iz Poljske koji su ostali vidno oduševljeni nastavkom ove tradicije molitve.

Krunica se molila na 12 različitih jezika, i to:

RADOSNA OTAJSTVA – Hrvatski, Španjolski, Talijanski, Engleski i Njemački;

ŽALOSNA OTAJSTVA – Poljski, Slovački, Ukrajinski, Češki i Ruski;

SLAVNA OTAJSTVA – Francuski, Arapski, a preostala tri otajstva na Poljskom;

OTAJSTVA SVIJETLA – svih pet otajstava svijetla molila su se na Hrvatskom jeziku.

Svaka katolička bitelj je „kućna crkva“. I u svakoj obitelji očevi su poput svećenika – zaduženi za vjerski hod svoje djece. Također oni su pokretači i najveći primjeri hoda u vjeri svojoj obitelji.

U Međugorju je Gospa svojim porukama upravo željela oblikovati i odgojiti obitelji, laike, a onda i svećenike i posvećeni stalež, kako postati ljudi vjere i molitve. Kako postati „kraljevsko svećenstvo“ i utjeloviti darove Duha Svetoga koji su nam svima dani po krštenju. Na neki način ova molitva kod plavog križa svakog drugog u mjesecu koju vode vjernici laici, lijepi je primjer kako su katolički očevi i muževi itekako važni u molitvenom životu svake župe. Te kako su nekad upravo oni, jer su konkretnije povezani sa potrebama svakodnevnog života i obiteljskih briga, svjesniji i dinamičniji, spremniji i otvoreniji za duhovne izazove koje nam danas nameće nametnuta „nova normalnost“!

molitva-kod-plavog-kriza_1.jpeg

molitva-kod-plavog-kriza_3.jpeg

molitva-kod-plavog-kriza_4.jpeg

molitva-kod-plavog-kriza_2.jpeg

Foto: Miljenko Musa, Mario Ostojić/Tekst:medjugorje-info.com