Molitvena priprema za krizmu u župi Međugorje

Podjela sakramenta Svete potvrde ili Krizme u župi sv. Jakova u Međugorju zakazana je za subotu 8. svibnja.

Ovaj sakrament naziva se POTVRDA jer potvrđuje i osnažuje krsnu milost. A naziv KRIZMA dobila je zbog svoga bitna obreda – pomazanja. Sakrament Svete potvrde ili Krizme zajedno s krštenjem i euharistijom čini cjelinu "sakramenata kršćanske inicijacije". Time je ovaj sakrament nužan za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, je sakrament kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi. Kod nas se, nažalost, događa suprotan efekt, pa mnogo mladih nakon primanja sakramenta, umjesto da nastave „zrelo“ prakticirati svoju vjeru, jednostavno nestanu iz crkve.

Stoga je hvalevrijedna molitvena inicijativa koju je pokrenula molitvena grupa „Gospina grupa mladih“: molitva krunice na Brdu ukazanja s nakanom “DEVETNICA DUHU SVETOM ZA NAŠE KRIZMENIKE“, da Duh sveti siđe na njih i da ih obnovi, da učini sve nanovo u njihovim životima.

Članovi „Gospine grupe mladih“ posebno pozivaju sve krizmanike, roditelje i njihove kumove da im se pridruže u ovoj devetnici svaku večer u 19:30 sati na prvoj postaji radosnih otajstava u podnožju Podbrda. Devetnica počinje u četvrtak 29. travnja, a završava u petak 7. svibnja.

Oni koji nisu u mogućnosti doći na Brdo ukazanja i moliti s njima, mogu moliti u svojim domovima u isto vrijeme – poručuju molitelji „Gospine grupe mladih“ na svojim facebook stranicama.