Obavijest vezana za testiranje hodočasnika uoči njihovog povratka u matične države

PCR TESTOVI – uzorkovanje brisa nosa i grla obavlja Dom zdravlja Čitluk, a analiza istih vrši se u SKB Mostar svaki dan osim nedjelje. Potrebno se prethodno najaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te dostaviti sljedeće podatke:

1. Ime i prezime
2. Datum i godina rođenja
3. Broj putne isprave
4. Državljanstvo
5. Prijevozno sredstvo s kojim se odlazi
6. Datum i vrijeme polaska

Napomena: PCR testiranja se obavljaju od 08:00 do 08:45, ali i ranije ukoliko je najavljen veći broj PCR testiranja uz prethodni dogovor.

Rezultati testiranja se dostavljaju na mail.

BRZI ANTIGENSKI TESTOVI – svaki dan osim nedjelje, od 08:30 do 10:00 sati uzimanje uzoraka, rezultati u roku od 2 sata od trenutka uzimanja uzoraka, preuzimaju se na istom mjestu gdje se vrši testiranje.

Po dolasku uzeti obraza koji se nalazi na ulazu u mobilni punkt, kako bi se procedura testiranja i izdavanja nalaza ubrzala.

Brzi antigenski test s kojim se rade testiranja se nalazi na zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice EU.

Za testiranje brzim antigenskim testovima nije se potrebno naručivati osim ako se ne radi o grupi od 20 osoba i više. U tom slučaju se potrebno najaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se nadležne službe mogle organizirati.

Cijena:
Brzi antigenski test: 32,00 KM
PCR test: 85.00 KM

Mole se svi koji će prijaviti hodočasnike za testiranje da se drže protokola jer na taj način uvelike olakšavate posao djelatnicima Doma zdravlja Čitluk koji svaki dan ulažu maksimalan napor i savršeno obavljaju svoj posao.

obavijest-covid-testiranje-medugorje.jpg

brotnjo.info