Od danas pratite on-line „FESTIVAL ŽIVOTA“ zajednice Cenacolo

Dana 16. srpnja, 1983, na blagdan Gospe od Karmela, Majka Elvira uspinjala se uz saluzzeško brdo, sa ključevima onoga što je kasnije postala Matična kuća zajednice Cenacolo. Taj dan se slavi kao rođendan Zajednice i od 1993. godine se obilježava kao „Festival Života“ (Festa della vita)

Narednih godina postalo je okupljalište tisuće mladih, obitelji i prijatelja Zajednice koji bi dolazili iz svih dijelova svijeta kako bi zajedno proživjeli četiri dana molitve, kateheza i svjedočanstava u radosti Uskrslog Gospodina koji nastavlja “darivati vid slijepima, oslobađati zatvorenike, uzdizati pale”.

S obzirom na opću nesigurnost uzrokovanu koronavirusom, s obzirom na trenutne zabrane putovanja iz jedne zemlje u drugu i zabranu okupljanja; budući da su svi veliki događaji otkazani ili odgođeni, ove godine „FESTIVAL ŽIVOTA“ Zajednice Cenacolo ipak će se održati, od četvrtka 16. do nedjelje 19. srpnja, ali virtualnim putem.

Iz Zajednice Cenacolo poručuju:

„S obzirom na situaciju oko putovanja nećemo se moći vidjeti „uživo“ u Saluzzu, ali pozivamo da nas pratite putem interneta i da se susretnemo na ovaj novi način. Kanal na kojem ćemo emitirati program i kroz koji ćete svi biti uključeni je www.festadellavita.info

Radimo na tome da omogućimo svima vama sudjelovanje iz vaših domova u četiri dana molitve, zahvale, svjedočanstva, kateheza, pjesme, plesa… kako biste se osjećali voljeno, od Boga i od nas. Pokušat ćemo vam „ponuditi“ najbolje od nas, kako bi bili u zajedništvu, zajedništvu srca i vjere.

Svi radimo s velikom predanošću i entuzijazmom kako bismo ove dane zajedništva učinili posebnima. Vaše sudjelovanje u velikom broju čini razliku i zajedno, čak i u ovim okolnostima, bit ćemo Zajednica!

Službene društvene stranice Zajednice Cenacolo također su online: od danas nas možete pratiti na mrežama Facebook, Instagram, YouTube i Vimeo. Dijelit ćemo s vama fotografije, video zapise, događaje, vijesti, a posebno u ovom razdoblju, zajedno ćemo slijedit pripreme za Festival života 2020. godine. Zahvalni što vas osjećamo blizu, molimo Presvetu Djevicu Mariju Majku Cenacola, da vam ponese sve naše dobro i da nastavi štititi svakog od vas svojim majčinskim plaštom.“

Otvorena je službena registracija za Festival života 2020 na stranici www.festadellavita.info

Klikom na gumb "REGISTER" moći ćete napraviti registraciju kako bi bolje mogli pratiti Festival i program koji smo pripremili za vas. Prilikom registracije potrebno je unijeti e-mail adresu i stvoriti lozinku. Svakako, pratite nas na društvenim mrežama za novosti vezano za FESTIVAL ŽIVOTA 2020.“

Izvor: https://www.comunitacenacolo.it/