Održana 28. Hodnja mira

28. Hodnja mira koju su formirali mnogobrojni, većinom domaći hodočasnici nakon propješačenih jedanaest kilometara od Humca do Međugorja u vremenu od tri i pol sata, stigla je pred međugorsku crkvu u 9,30 sati.

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

Nakon kratkog klanjanja, svima je dodijeljen blagoslov s Presvetim.

Podsjetimo kako je Hodnja krenula jutros u ranim jutarnjim satima, u 5, 15 okupljanjem župljana koji su se autobusima koje je organizirao župnik ili osobnim automobilima prevezli do samostana na Humcu u Ljubuškom. U 6,00 sati nakon kratke molitve i blagoslova, koje je okupljenima udijelio fra Dario Dodig, humački gvardijan i fra Marinko Šakota međugorski župnik, Hodnja je krenula predvođena KRIŽEM!

U koloni je bio i vidioc Ivan Dragičević koji je zajedno sa prisutnim domaćim i nekolicinom stranih hodočasnika predmolio molitvu krunice s glavnom nakonom za MIR u srcima i MIR u cijelome svijetu. Kratke meditacije prije otajstava molio je fra Marinko koji je započinjao i pjesme između otajstava. Popriličan broj župljana, framaša, vodiča iz župe, članova molitvenih grupa i ponešto hodočasnika i ljudi dobre volje iz okolnih mjesta u molitvi i pjesmi pripremali su se ovom Hodnjom za 39. Obljetnicu Gospinih ukazanja.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (22. - 28. lipnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan od ponedjeljka 22. lipnja do nedjelje 28. lipnja 2020. možete pročitati najnovije župne...