PAPA FRANJO: Spasio sam Međugorje… Međugorje je u mome srcu”

“Spasio sam Međugorje… Međugorje je u mome srcu”, kaže papa Franjo

Facebookom kruži video o Međugorju, snimljen u vjerskom objektu udruge Nuovi Orizzonti (humanitarna organizacija čija je misija pomaganje osobama s teškoćama širom svijeta, te je od Svete Stolice priznata kao međunarodna privatna udruga) gdje Chiara Amirante, talijanska katolička djelatnica i autorica, govori o papi Franji i njegovom mišljenju o Međugorju.

papa-franjo-medjugorje-1.jpg

Iako je teško razumjeti cijeli video, jasno se čuje kada Chiara Amirante kaže:

“…čak i ako je [papa] rekao: ‘Da, ali plodova ima i mnogo ih je’. Ražalostilo me ono što je rekao o Gospi. Ne znam kojom me zaslugom Ivan Pavao II imenovao savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika tada, a sada i za Sinodu, tako sam dobila priliku razgovarati s papom Franjom.

chiara-amirante-papa-franjo.jpg

Zapravo, nakon njegove prve afirmacije, imala sam priliku razgovarati s njim o Međugorju čak sat vremena. Nedavno smo također razgovarali i rekao mi je: ‘Ovoga puta, Chiara, to možete reći’. I tako sam dobila Papin blagoslov.

Otišla sam razgovarati s Papom jer sam znala da su vijesti o Međugorju koje dolaze u Vatikan neistine. Do Pape su došle glasine da se broj ukazanja popeo i do 76000, što je navelo papu Franju da misli da naša Gospa svaki dan upućuje razne poruke raznim vidjeocima.

‘Nije istina’, rekla sam mu, ‘Oče, istina je da su do danas bile 682 poruke. Shvaćam da je zbunjujuće saznanje da Gospa svake minute upućuje razne poruke’.

amirante.jpg

Zatim mi je rekao nekoliko pozitivnih činjenica o Međugorju. Prošla je već godina dana otkako smo čuli za nesporazume koji postoje o Međugorju tako da sam znala za sve što je on učinio po tom pitanju no, rekao mi je:

Chiara, vidite, ja sam spasio Međugorje jer je Kongregacija za nauk vjere, na temelju tolikih lažnih vijesti, već okarakterizirala Međugorje kao problem. Ja sam sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, ja sam poslao Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine. Može se reći da je Međugorje u mome srcu i nisam shvatio da je afirmacija koju sam izrekao u svoje ime, a koja je došla iz krivih izvora, primljena tako snažno. Stalo mi je do Međugorja i zato nastavljam dalje sa svojim izaslanikom kako bih očuvao sve ono što je lijepo u Međugorju.’

Napomena: Transkript je nezgrapan zbog poteškoća sa zvukom u videu, no glavni dio vijesti je prenesen - Chiara kaže da joj je Papa rekao: “Ja sam spasio Međugorje”.

mysticpost.com/medjugorje-info.com