PROGRAM DEVETNICE I 41. GODIŠNJICE UKAZANJA

U srijedu, 15. lipnja započinje Devetnica Kraljici Mira. Podsjetimo se kako su vidioci 2. veljače 1982. godine upitali Gospu kad želi da se slavi blagdan Kraljice Mira? Ona se nasmiješila i kazala: „Voljela bih da to bude 25. lipnja. Toga dana vjernici su došli prvi put na brdo!“

Kao i proteklih godina za ovaj milosni dan za međugorsku župu i cijeli svijet, za 41. obljetnicu ukazanja Kraljice mira, pripremati ćemo se molitvom, a molitvena priprava će biti organizirana na dva načina: molitva krunice na Podbrdu svaki dan u 16 sati i molitva krunice u crkvi.

I ove godine naši župljani će predmoliti krunicu prije večernje sv. Mise na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova”, po sljedećem rasporedu:

16. 6. četvrtak – Miletina;

17. 6. petak – Vionica;

18. 6. subota – Šurmanci;

19. 6. nedjelja – Bijakovići;

20. 6. ponedjeljak – Međugorje;

21. 6. utorak – Majčino selo;

22. 6. srijeda – Treći red;

23. 6. četvrtak – Frama i

24. 6. petak – Marijine ruke.

Gostujući u programu Radiopostaje Mir Međugorje, međugorski župnik fra Marinko Šakota rekao je nešto više o programu proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira:

UOČNICA, 24. lipanj

Na uočnicu 24. lipnja je „Hodnju mira“. U 6 sati ujutro se polazi s Humca i moli se za mir. To je počelo prije točno 30 godina, dakle 1992. godine. Molimo za mir koji je tako potreban svijetu, Ukrajini i u srcima svih ljudi. Raspored svetih misa na uočnicu je 8, 11 i 19 sati. Večernju svetu misu će predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu. Nakon večernje svete mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i traje cijelu noć do 6 sati ujutro.

GODIŠNJICA, 25. lipanj

Na samu godišnjicu svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i svečana sveta misa 41. obljetnice ukazanja je u 19 sati” koju će predslaviti novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

”I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16, 30, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira”.

Označeno u