Škola rukometa HRK Grude u posjetu Međugorju

Škola rukometa "Rukomet - od prvog koraka do prvaka", Hrvatskog rukometnog kluba Grude su najmlađi članovi i članice ovog proslavljenog kluba. U utorak, 28. lipnja na kraju sezone treninga za nagradu su dobili  jednodnevni edukativno, rekreacijski i duhovni posjet Međugorju.

Lijepo svjedočanstvo dvojice momaka iz zajednice Cenacolo započelo je u 9 sati. Na početku su pogledali film o nastanku zajednice, a nakon toga su im Antonio i Jimmy ispričali o tome kako su ih ovisnosti o igricama, kompjuterima, te drogi i alkoholu doveli dio ispraznosti života, gubitku smisla, pravih prijatelja.. Na kraju su ih njihove majke dovele u Međugorje, u zajednicu Cenacolo i osjetili su kako je to mjesto za njih na kojem se mogu promijeniti te naučiti što j eono doista vrijedno u ljudskom životu – a to je Bog i obitelj i prave vrijednosti ljubavi.

Nakon toga, mali hodočasnici otišli su se pomoliti u crkvu sv. Jakova.

Budući da djeca uglavnom najmanje poznaju povijest svoga kraja, ili ne znaju neke činjenice za koje mi odrasli držimo općepoznatima, uslijedio je posjet novom multimedijalnom i digitalnom muzeju „Naša Majka“ gdje su im lijepo sve ispričali o povijesti ovoga kraja i povijesti ukazanja. Za mnogo njih je tu bilo puno novih informacija koje nisu znali.

Hodočašće je završilo kratkom posjetom Etno selu Herceg, životinjama i igralištu, a nakon toga umorni, ali sretni, mali hodočasnici su se vratili svojim kućama.

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:

  • Škola rukometa HRK Grude u posjetu Međugorju
  • Škola rukometa HRK Grude u posjetu Međugorju
  • Škola rukometa HRK Grude u posjetu Međugorju