Što nas očekuje za ovaj Božić, a što za Novu u Međugorju?

Međugorje se ovih dana intenzivno priprema za proslavu Božića i svečani molitveni doček Nove godine. Veliki redovi ispred ispovjedaonica stvaraju se i prije 16 sati svakoga dana i ispovijedanje traje do kasnih sati. 

Ovakvi prizori ljudi koji satima strpljivo čekaju svoj red na sakrament pomirenja, kao i brojni svećenici koji su im ga spremni udijeliti, dokazuju kako Međugorje i dalje ostaje „najveća ispovjedaonica svijeta“!

Velike hodočasničke grupe koje su najavljene uglavnom pristižu 22. /23. – 25./26. prosinca. Najveći broj ih se očekuje iz Ukrajine – oko 3500 te Poljske 2500 hodočasnika. Za doček Nove godine biti će samo 150 -tak Ukrajinaca – za portal medjugorje-info.com kazale su članice zajednice „Marijino svijetlo“ koje najviše pomažu ukrajinskim hodočasnicima oko viza i papirologije, te organizacije hodočašća.

Gosti iz zapadne Europe će biti malobrojni zbog zatvorenosti granica i strogih kontrola, ipak se očekuje nešto talijana i španjolaca koji bi mogli doći na molitveni doček Nove Godine. Ove godine u datumima od 30. prosinca 2021. pa do 2. siječnja 2022. u Međugorju će biti više duhovnih obnova za mlade, tako da se očekuje pravo molitveno i radosno ozračje koje samo mlada srca ispunjena Duhom Svetim mogu donijeti!

Podsjetimo kako molitveni program i na Badnjak i na Silvestrovo započinje molitvom krunice u 17,00 sati. Na Silvestrovo je sveta misa zahvalnica za 2020. godinu u 18 sati. Molitveno bdijenje i na Badnjak i na Silvestrovo počinje u 22 sata. Nakon bdijenja je misno slavlje u 23,30 sati.

Iz župnog ureda u Međugorju je najavljeno kako će misu dočeka Nove godine predslaviti Generalni ministar Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli, koji će se tih dana nalaziti u posjeti svojoj subraći u Hercegovini. On je za novog Generalnog ministra Reda Manje braće izabran 13. srpnja 2021. za mandat od 2021. do 2027. godine.