Svečano proslavljena 36.obljetnica Gospinih ukazanja

36. obljetnica Gospinih ukazanja i ove je godine svečano obilježena u Međugorju, uz brojne hodočasnike sa svih kontinenata.

Osim domaćih hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Međugorju su u organiziranim skupinama boravili i hodočasnici iz mnogih drugih zemalja kako Europe tako i cijelog Svijeta.

Osim uobičajenim prometnim sredstvima prijevoza, zamjetljiv broj hodočasnika u Međugorje je pristigao pješice, kako bi ispunili svoje zavjete Kraljici mira i zahvalili za udijeljene milosti. Od samoga jutra svećenici su bili na raspolaganju za sakrament sv. Ispovijedi. Misna slavlja na hrvatskome jeziku slavljena su u 5, 6 ,7, 8, 9, 11, a središnji večernji molitveno-liturgijski program počeo je u 18 sati molitvom krunice i nastavio se svetom misom u 19 sati i cjelonoćnim Klanjanjem.

Večernju svetu misu na vanjskom oltaru međugorske župne crkve predslavio je fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, uz koncelebraciju 190 svećenika. Krunicu od 18 sati predmolio je fra Josip Marija Katalinić

Večernje misno slavlje uveličao je Veliki župni zbor „Kraljica mira“ pod ravnanjem sestre Irene Azinović. Kako je izgledalo slavlje u Međugorju pogledajte u našoj fotogaleriji: