Svečano proslavljena Mlada misa fra Lovre Šimića

U subotu 18. srpnja 2020. u 11,00 sati, fra Lovro Šimić, rodom iz Grudske Dragićine, u župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Međugorju proslavio je svoju Mladu misu.

U koncelebraciji je sudjelovalo oko 40-tak svećenika. Za moto svoje svećeničke službe, fra Lovro je odabrao misao: “U tebe se Gospodine uzdam” i ona je izvezena na posebnom oltarniku ukrašavala prekrasno i svečano uređen oltar crkve.

Fra Lovro Šimić, rođen je prije 27 godina, kao jedan od osmero djece oca Mire (preminuo prije par mjeseci) i majke Marije Šimić. Sveti red đakonata primio je 4. prosinca 2019. u Hrvatskoj župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu.

Za svećenika je zaređen 30. lipnja 2020., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru kada je pomoćni biskup banjalučki mons. Marko Semren uz njega, zaredio za svećenike i fra Zlatka Ćorića, fra Renata Galića i fra Stipu Rotima.

Prvi je fratar u Hercegovačkoj provinciji iz Gruda nakon 100 godina.

Euharistijsko slavlje u ispunjenoj župnoj crkvi počelo je svečanom procesijom. Prije početka Mlade mise mladomisnika fra Lovru Šimića, njegovu obitelj: majku Mariju, braću i sestre, rodbinu i prijatelje pozdravio je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Propovijed na mladoj misi, na izričitu molbu mladomisnika, imao je fra Jozo Grbeš, njegov meštar iz Chicaga. Fra Jozo Grbeš je kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu. U svojoj propovjedi uputio je ohrabrujuće riječi mladom mladomisniku, govoreć mu da se ne boji svoga “teškog” puta te poručio da živi za Boga i da živi samo za ono što je vječno, a samo Bog je vječan. Posebno dirljivi trenuci bili su majčinski blagoslov mladomisniku, te prinos euharistijskih darova koje su prinosili mladomisnikova braća i sestre.

Prije samog kraja fra Lovri Šimiću par riječi dobrodošlice u Hercegovačku franjevačku provinciju izrazio je i provincijal fra Miljenko Šteko.

Na kraju se okupljenim vjernicima obratio sam mladomisnik koji je uputio riječi zahvale te zatražio opći oprost da može čist ući pod okrilje Hercegovačke franjevačke provincije. Misa je završila blagoslovom petorice mladomisnika.

Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je veliki zbor „Kraljica Mira“ iz Međugorja, pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (20. - 26. srpnja)

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (20. - 26. srpnja)

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!