Svetom misom završen međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

U Međugorju je u subotu 8. srpnja misnim slavljem u 11 sati završio 22. međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo 253 svećenika, đakona i bogoslova iz 25 zemalja.

Seminar je, naime, započeo večernjim molitveno liturgijskim programom u ponedjeljak 3. Srpnja. Večernja misna slavlja u danima trajanja seminara predslavio je don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo i ovogodišnji voditelj i predavač.

Tema ovoga međunarodnog susreta, kojim je koordinirao fra Marinko Šakota, međugorski župnik, bila je „Da ljubav vaša sve više raste“. Osim na predavanjima, sudionici su seminara sudjelovali i na redovitom molitveno-liturgijskom programu u župi. U ranim jutarnjim satima u četvrtak su molili krunicu na Podbrdu, a u petak Križni put na Križevcu.

Don Ivan Perković, župni vikar u župi Prikazanja Blažene Djevice Marije u Kistanjama (Zadarska nadbiskupija), član je Euharistrijske zajednice svećenika Srca Isusova i Marijina. Peti je put sudjelovao na seminaru za svećenike, te je ovom prigodom kazao: „Otkada sam prije pet godina zaređen za svećenika dolazim ovdje na seminar. Prije toga sam završio medicinu i nakon toga me Gospodin pozvao na ovaj put. U mom duhovnom životu i zvanju Gospa ima veliku ulogu, ona mi je pomogla i odazvati se, jer su se u meni događala neka duboka previranja. Uvijek rado dolazim u Međugorje.“ medjugorje.hr.