Turističkim djelatnicima i novinarima iz Srbije predstavljeni potencijali općine Čitluk

Nakon uspostave zrakoplovne linije Beograd – Mostar, Hercegovinu je, koristeći ovu redoviti liniju Air Srbije, posjetilo pedeset turističkih djelatnika i novinara iz Republike Srbije.

Oni su jučer sletjeli u Zračnu luku Mostar kako bi se upoznali s turističkom ponudom i znamenitostima Grada Mostara, ali i Hercegovine, a danas su, između ostalog, posjetili Međugorje.

Tijekom njihovog boravka u Međugorju ugostili su iz Ante Kozina, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čitluk i fra Jure Barišić, župni vikar župe sv. Jakova – Međugorje. Fra Jure Barišić predstavio je duhovni segment župe Međugorje, dok je Ante Kozina turističkim djelatnicima i novinarima predstavio turističke potencijale općine Čitluk.

Otvaranje redovite linije Beograd – Mostar je jako zanimljivo za turizam i ovo je pokazatelj našim turistima da je ovo izuzetno dobra destinacija. Naše kolege, od kojih su neki i po prvi puta ovdje, u ova dva dana su mogli vidjeti koliko dobrog sadržaja i zanimljivih stvari se ovdje može vidjeti. Primjerice, već smo danas u Međugorju naučili nešto novo. Turisti su već preopterećeni putovanjima u velike metropole i gradove. Novi trend koji se pojavljuje na turističkoj mapi svijeta je da više to nisu najatraktivniji Barcelona, Madrid, Budimpešta ili Rim, nego su sada manji gradovi, manje sredine i neistražena mjesta sve traženija – izjavio je je Milan Lainović, potpredsjednik Upravnog odbora YUTA-e nacionalne asocijacije turističkih agencija Republike Srbije.

Lainović se također osvrnuo i na srdačnost ljudi koji su njega i njegove kolege dočekali u Hercegovini i kazao: “Ono što je nama jako bitno je, da ćemo turama koje budemo radili i koje smo pripremili, a one će biti na tri, pet i sedam dana, ljudima omogućiti da vide sve ovo što smo i mi sami posjetili. Ovo je pokazatelj da se vraćamo nečemu izvornom, a u susjedstvu je i blizu je. Mostar je od Beograda svega 35 minuta leta, a po izuzetnoj niskoj cijeni karte. Reći ću vam cijena povratne karte na relaciji Beograd – Mostar iznosi 110 eura. Do sada ste iz Mostara do Beograda morali putovati sedam sati, a za te novce ne možete jednostavno ni pokriti gorivo. Ovdje smo naišli na sjajan i srdačan doček i to je nešto što me fascinira. Pokazali ste sjajnu dobru volju i želju da se predstavite kao dobri domaćini, što ste i uspjeli. Sam sam i ranije dolazio u Međugorje, ali i ja i moje kolege čuli smo i vidjeli jako zanimljive stvari”. brotnjo.info