U Međugorju održan predkorizmeni POKLADNI koncert medjugorje-info.com

U Međugorju održan predkorizmeni POKLADNI koncert

Nakon dvije pandemijske godine koje su donijele zastoj pojedinih župnih aktivnosti, u ponedjeljak 28. veljače 2022. s početkom u 19.30 sati u žutoj dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, ponovno je održan predkorizmeni pokladni koncert.

Na koncertu su župljani mogli uživati u veselim i raspjevanim izvedbama maskiranih izvođača župnih glazbenih sekcija. Nastupili su Tamburaški orkestar “Misericordia” Šurmanci, dječji zbor Golubići mira, Frama Međugorje, ženska klapa “Mir”, muška klapa “Concordia”, muško-ženski ansambl “Laetitia”, gitaristi, te solisti Mario Berišić, Darija Ramljak i Monija Jarak-Mikulić. Svaki od izvođača izveo je po više pjesama, tako da je koncert trajao sve do 22,00 sata.  

U Međugorju su tako na dostojanstven način obilježeni karnevalski dani i maškare. Nazočni su bili i pojedini fratri te časne sestre, a koncert su pozdravnim govorom otvorili međugorski župnik fra Marinko Šakota i apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli. Fra Marinko je pozvao sve prisutne na molitvu za mir u Ukrajini, a Mons. Cavalli je posebno izrazio svoju radost i zadovoljstvo što se nalazi ovdje, te zahvalnost papi Franji koji ga je unatoč poznim godinama (76) poslao na ovu novu službu u Međugorje.

Kako su se zabavljali djeca i mladi u Međugorju pogledajte u našoj fotogaleriji: