U Međugorju održan molitveno-odgojni seminar za djevojke

U Kući mira u Međugorju od 21. do 23. rujna 2018. organiziran je prvi ovogodišnji molitveno-odgojni seminar za učenice osmog i devetog razreda osnovne škole. Tema seminara je Na svetost pozvani, a vodile su ga školske sestre franjevke: s. Marijana Selak, s. Vesna Glavota i s. Matija Pačar.

O iskustvu sa seminara iz pera sudionice:

Prije nekoliko dana stekla sam jedno novo iskustvo i novi put u životu. Bila sam tri dana na seminaru u Međugorju i to po prvi put. U ta tri dana provedena s Bogom osjećala sam se prelijepo, ispunjeno. Seminar su vodile tri sestre: s. Marijana, s. Vesna i s. Matija. Tema seminara bila je „Na svetost pozvani“. Naučile smo kako nas Gospodin sve poziva na svetost bez obzira na dob, zanimanje i rasu. Svaki kršćanin treba nastojati biti svet. Imale smo i zadatak u kojemu smo naučile nešto o sveticama i svecima Crkve. Također smo pričale i o Isusovom srcu koje je čisto i uvijek otvoreno za nas.

Na seminaru nas je bilo 41 i stekle smo puno novih prijateljica iz drugih gradova: Posušja, Tomislavgrada, Kočerina, Mostara i Imotskog... Sudjelovanje na molitvenom programu i svetoj Misi bilo je sasvim drukčije i sabranije. Kroz smijeh, molitvu, pjesmu, razgovor, igru ova tri dana bila su jako vesela i lijepa.

Naučila sam da jedan dan može trajati duže ako se ustanemo ranije. Inače, kod kuće, moj dan prođe jako brzo jer se ustanem kasno i cijeli dan se dosađujem dok na seminaru nije bilo tako. Svi smo se družili i nismo skoro nikako koristili mobitel što mi se jako svidjelo.

Isto tako naučila sam da sve u životu treba, koliko je moguće, činiti bez žurbe, korak po korak, te da se trebamo prepustiti Bogu i vjerovati Mu. Nikad prije nisam osjetila ovakvu smirenost i prepuštanje u Božje Ruke dok smo molili i sjedili u tišini. Također naučila sam da je molitva zaista razgovor s Bogom i da nam je svima potrebna. I još sam dosta toga naučila...

Moram još spomenuti da mi se jako svidjelo dok sam razgovarala sa sestrom Matijom i čula kako je to biti časna sestra i bar malo kroz ova tri dana vidjeti kako časne sestre žive i kako izgleda jedan njihov dan. Ovim putem zahvaljujem sestrama na prelijepom druženju i jako mi je drago što sam imala priliku upoznati ih te se nadam da ću ih uskoro opet vidjeti.

Ova duhovna obnova dala mi je mir, sigurnost i hrabrost. Sad sam ispunjena i pokušat ću sve negativne stvari popraviti i sve što me muči riješiti. To ustvari i jest cilj ove duhovne obnove.

Što još reći osim zahvaliti dragom Bogu na ova tri najljepša dana u mom životu i sestrama što su nas lijepo dočekale i potrudile se za sve. Hvala ljudima koji su kuhali za nas i pospremali. I nadam se da ovo nije zadnji seminar na kojem sudjelujem te da ću ove ljude još bar jednom u životu sresti.

Marija Baćak/ FB Školske sestre Franjevke Mostar