U Međugorju završio susret župnih zborova u dvorani Sv. Ivana Pavla II.

„Svima vama koji se bavite glazbom čestitamo zaštitnicu sv. Ceciliju, danas kada slavimo njezin spomendan.

Upravo ona, zaštitnica glazbenika, osobito liturgijskog pjevanja zaslužna je što se ovdje večeras u pjesmi susreću župni zborovi iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Humca, Ljubuškoga, Posušja, Gorice, Drinovaca, župe Gradina i Međugorja. Ovakvi susreti župnih zborova započeli su 1987. godine, no zbog Domovinskog rata nisu održavani u kontinuitetu svih 29 godina. Ipak je 1997. godine, također u Međugorju, slavljena deseta obljetnica zborovanja.“ kazala je na početku Višnja Spajić voditeljica programa ove večeri.

Svih 12 zborova, sudionika ovoga koncerta, sudjelovalo je prije toga pjesmom u svetoj misi koja je slavljena u crkvi svetog Jakova, a predvodio ju je fra Ivan Ivanda župnik župe Goranci . U ime župnog ureda dobrodošlicu zborovima poželio je fra Slavko Soldo župni vikar .

Prvi je nastupio Zbor „Sv. Cecilija“iz Mostara, franjevačke župe, tj. Župe sv. Petra i Pavla. Predstavili su se skladbom: Isusa ljubim, autora A. Hribara, obr. Sokol). Zborom je ravnao Drago Soldo. Orguljsku pratnju je imala: Matea Mađar. Zbor je nastupio s 30 članova.

Drugi je nastupio Zbor „Krist Kralj“ iz istoimene župe, Krista Kralja – Čitluk. Za nastup odabrali skladbu: Isus Krist. Autor skladbe je Anđelko Klobučar. Zborom je ravnala s. Slavica Kožul, a orguljsku pratnju je imala : Marija Grabovac.

Treći je nastupio Zbor „Sv. Stjepan" iz Čerina. I već sada nastupili su sa skladbom: U se vrime godišća koju je obradio Izak Špralja. Zborom je ravnao fra Tihomir Bazina.Korepetitor je bila:: prof. Katja Krolo Šarac.

Četvrti je nastupio Zbor koji nosi ime današnje svetice „Sv. Cecilija" iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo sa Širokog Brijega. Za ovaj su Susret odabrali su skladbu: Hvali dušo moja Gospoda, Krste Odaka. Zborom je ravnala s. Mira Majić. Korepetitor je bila : Marjana Ćeškić. Zbor je nastupio s 38 članova.

Peti je nastupio Zbor „Sv. Blaž“ dolazi nam iz župe Gradnići. Skladba koju su izveli je Tebe tražim Šime Marovića. Zbor se predstavio sa ima 35 članova. Voditelj zbora bio je Zdenko Vištica.

Šesti je nastupio Zbor „Sv. Ante“ – Humac. Došli su sa skladbom Nebesa silna. Autor je Benedetto Marcello, obrada Miroslav Martinjak. Voditelj zbora bio je Zdenko Vištica, a zbor broji 46.članova.

Sedma je bila filijalna crkva Ljubuški, Zbor „Sv. Kata“. Odradili su skladbu: Ave Verum (W.A. Mozart) Zborom je ravnala: Ivana Šaravanja. Orguljsku pratnju imala je : prof. Katja Krolo Šarac. Zbor je nastupio s 25 članova.

Osmi jer nastupio Zbor „fra Grga Martić“ nam iz Posušja. Predstavili su se skladbom: Zdravo Marijo Stipice Grgata. Zborom je ravnala s. Marina Ivanković, a Korepetitor bila: Ivana Pekas. Zbor ima 38 članova.

Zbor „Sv. Stjepan“ dolazi iz župe posvećene tom prvomučeniku naše vjere, iz župe Gorica. Došli su sa slavljeničkom skladbom: Slavim te, Gospode Johana Sebastijana Bacha. Voditeljica zbora je bila : Antonela Rebić. Zbor je imao 20 članova.

Deseti je nastupio Zbor „Sv. Mihovil“ iz istoimene župe u Drinovcima. Čuli smo skladbu: Majko, laku noć fra Stanka Vasilja. Voditeljica zbora je: Antonela Rebić. Nastupio je 25.članova zbora.

Jedanaesti je bio Zbor župe Gradina, koji se također približio Božiću skladbom: Raduj se, o Betleme , Nikice Kalođere. Zborom je ravnao: don Ivan Bijakšić. Orguljska pratnja: Mirna Kordić Zbor ima 45 članova.

I na kraju je nastupio kao posljednji domaći zbor – Zbor „Kraljica mira“ – Međugorje. I skladba: Slavonska Slava Anđelka Igreca. Zborom je ravnala s. Irena Azinović. Korepetitor: prof. Katja Krolo Šarac. Zbor je nastupio s 38 članova.

 • Zbor župe Gradina
 • Župni zbor Gradnići
 • Župni zbor Ljubuški
 • Župni zbor Mostar
 • Župni zbor Široki Brijeg
 • Župni zbor Drinovci
 • Župni zbor Gorica
 • Župni zbor Posušje
 • Župni zbor Međugorje
 • Župni zbor Čerin
 • Zbor Krista Kralja iz Čitluka